Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Osaka a obținut victoria carierei pe zgură, la Roma! Nipona și-a distrus "nemesisul" de la antrenamente

Irina Aldea

Publicat 11/05/2024 la 16:33 GMT+3

Naomi Osaka, aflată într-o revenire de formă, s-a calificat la Roma în optimile de finală, după ce a obținut cea mai mare victorie a sa pe zgură, în fața Dariei Kasatkina, a zecea favorită.

Naomi Osaka, Roma 2024

Credit imagine: Getty Images

Naomi Osaka, aflată în prezent pe locul 173 WTA, s-a calificat sâmbătă în faza optimilor de finală la turneul de 1000 de puncte de la Roma, după ce a trecut de favorita numărul 10, Daria Kasatkina. Nipona a arătat un nivel de joc excepțional și s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră și 19 minute de joc. Înainte de treacă de Kasatkina, Osaka o învinsese pe Kostyuk (20 WTA).
Înainte de această săptămână, Naomi nu învinsese nicio jucătoare din Top 20 pe zgură. Acum, a învins două la rând deja și arată un tenis de foarte bună calitate. În primul tur, Osaka o învinsese pe Clara Burel în minimum de seturi, iar acum are o serie de trei victorii la rând pentru prima dată de la Miami 2022.

Osaka a obținut victoria carierei pe zgură, la Roma! Nipona și-a distrus "nemesisul"

Ajunsă la Open-ul Italiei din acest an cu un record de 0-8 pe zgură, Naomi Osaka a obținut pentru prima dată în carieră mai multe victorii în fața unor jucătoare din Top 20 WTA la un singur eveniment pe această suprafață. Pentru Osaka, victoria cu Kasatkina trebuie să însemne foarte mult, având în vedere că rusoaica "o umilise, o zdrobise" la unul dintre antrenementele efectuate la turneul de la Madrid: "Voiam chiar să-mi cer scuze pentur nivelul meu", spunea Osaka la o conferință de presă de la Foro Italico.
Pentru Naomi Osaka, fost lider mondial în clasamentul WTA, urmează duelul cu învingătoarea dintre Noskova, favorita numărul 29, și Zheng, cap de serie numărul 8 la turneul de 1000 de puncte WTA din capitala Italiei. Până în optimile de finală, Osaka nu a pierdut niciun set.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo