Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milos Raonic, dezvăluiri cutremurătoare după revenirea în tenis! "În 2021 nu mai aveam nicio intenție să joc"

Bianca Dumitru

Actualizat 15/06/2023 la 11:39 GMT+3

Milos Raonic a revenit în această săptămână pe teren, după aproape doi ani de pauză, calificându-se în optimile turneului de la 's-Hertogenbosch. Canadianul de 32 de ani a făcut apoi câteva declarații, în care a vorbit despre momentele în care a crezut că nu va mai reveni pe teren.

Milos Raonic à 's-Hertogenbosch en 2023

Credit imagine: Getty Images

Milos Raonic l-a învins la începutul acestei săptămâni, în primul tur al turneului de la 's-Hertogenbosch, pe Miomir Kecmanovic, scor 6-3, 6-4. Acesta a fost primul meci după aproape doi ani de pauză pentru canadianul de 32 de ani.
LG, 10 ani
Acest articol este susținut de LG
După calificarea în optimi la 's-Hertogenbosch, Raonic a făcut mai multe declarații în care a vorbit despre cât de greu i-a fost să revină pe teren după o perioadă atât de lungă de timp.
"Am jucat de mai multe ori după accidentări, după ce am lipsit trei-patru luni, chiar și după șase luni mi se pare, când m-am operat la șold, când eram mult mai tânăr.
Dar să revii după doi ani nu se compară cu nimic. După un an în care nu m-am atins cu adevărat de o rachetă, a dori să mă întorc mi-a luat mult timp, energie. Nu am vrut să mă întorc și să fiu un jucător de care nu aș fi mândru. Sunt fericit că am ajuns aici", a spus Raonic.
Jucătorul de tenis cu 8 titluri cucerite de-a lungul carierei a dezvăluit că a avut momente în care s-a gândit că nu va mai putea să se întoarcă în competiție, explicând și cum și-a găsit motivația de a reveni.
"Au fost momente când mi-am spus că mi-am încheiat cariera. La sfârșitul anului 2021, nu aveam nicio intenție să joc din nou. M-am gândit: 'Îmi voi reconstrui viața', la scurt timp după ce m-am căsătorit. Am învățat un lucru, o lecție bună, am văzut cum va fi viața mea după tenis.
Există o teamă pentru că ne dedicăm atât de mult timp unei singure ocupații și nu ne facem niciodată timp să reflectăm asupra faptului că dedicându-i toată viața... acel lucru devine viața noastră. Apoi încerci să găsești ceva căruia vrei să-ți dedici viața după tenis și e destul de greu... M-am obișnuit cu ideea", a declarat canadianul de 32 de ani.
Citește și:

Raonic vrea să revină la Wimbledon după 4 ani

Fostul număr 3 mondial a mai spus că dorința sa de a reveni în circuit a fost strânsă legată de intenția de a juca încă o dată la Wimbledon, turneu la care a ajuns până în finală în 2016, dar și la Toronto, față de care este legat emoțional.
"Revenirea pe iarbă nu a fost o coincidență. Wimbledon este cel mai important turneu pentru mine și nu am mai jucat aici din 2019. Mai este și Masters-ul de la Toronto de anul acesta la care vreau să merg, am crescut la 10 minute distanță de stadion.
Trebuie să fiu rapid și agresiv. Altfel nu pot juca așa cum cred că este cel mai bine pentru mine și nu voi putea să realizez lucrurile pe care vreau să le realizez.
Toate acestea necesită un anumit nivel de pregătire fizică. Acum o pot face, dar nu știu cum va fi peste două zile sau peste două săptămâni. Dar știu că chiar dacă voi suferi înainte de următorul meu meci, voi apărea pe teren pentru a juca din nou la Wimbledon și Toronto. Ar trebui să-mi spună că risc mult mai mult decât viitorul meu ca atlet de top pentru a renunța acum", a conchis Milos Raonic.
Pentru canadian urmează, în această după-amiază, meciul din optimile turneului de la 's-Hertogenbosch, contra lui Jordan Thompson.
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon este programat în perioada 3 - 16 iulie și va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo