Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Raonic s-a întors pe teren cu o victorie. Trecuseră 686 de zile de la ultimul meci

Marian Ursescu

Publicat 12/06/2023 la 21:06 GMT+3

La 's-Hertogenbosch, canadianul Milos Raonic (32 de ani) l-a învins pe al cincilea favorit, sârbul Miomir Kecmanovic, 6-3, 6-4

Milos Raonic

Credit imagine: Imago

A stat mult timp pe margine, a fost chinuit de accidentări, dar când a revenit pe teren Milos Raonic a revenit într-un mare stil. La Libema Open de la 's-Hertogenbosch, fostul număr 3 mondial a obținut un succes după aproape doi ani, împotriva lui Miomir Kecmanovic.
O serie de accidentări l-au ținut pe canadian pe tușă din iulie 2021. Revenirea sa în Olanda a fost însă una de bun augur. Raonic a obținut o victorie cu 6-3, 6-4 în fața numărului 39 mondial, în timpul căreia a câștigat 92% (34/37) din puncte în urma primului său serviciu!
"Este plăcut să fiu aici după aproape doi ani și după ce am stat departe pentru o perioadă lungă de timp", a declarat Raonic după triumful emoționant la revenirea în turneul ATP 250 pe iarbă.
"A fost o adevărată plăcere să joc din nou în fața oamenilor. Nu am lovit mingea tenis timp de un an întreg, iar acum pot juca în fața unui grup de oameni. A fost destul de stresant, am uitat acest sentiment. Ca să fiu sinceră cu voi, poate că ar fi fost un pic mai ușor dacă aș fi fără spectatori", a declarat canadianul conform siteului atptour.com.
Victoria obținută în 85 de minute a fost cea de-a 50-a a lui Raonic pe iarbă. Octuplul campion ATP Tour, care a ajuns în finala de la Wimbledon în 2016, a recunoscut că startul său puternic de la 's-Hertogenbosch a fost un alt pas mic după un lung drum de întoarcere.
"A fost un pic sfâșietor de multe ori când nu am putut face nimic și este frumos pentru mine să fiu aici încă o dată. Am șansa de a fi pe teren, am șansa de a juca, am șansa de a concura, de a munci și am șansa de a vedea cât de departe pot ajunge acum, așa că sunt recunoscător", a mai punctat Raonic.
Jucătorul în vârstă de 32 de ani va încerca să își prelungească revenirea atunci când îl va înfrunta în turul 2 pe învingătorul din meciul Jordan Thompson (Australia) sau pe Giovanni Mpetshi Perricard (Franța).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo