Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Feliciano Lopez s-a retras din tenis! Ibericul, săgeți către șefii Wimbledon înainte de ultimul meci

Nicu Savin

Publicat 29/06/2023 la 21:28 GMT+3

Feliciano Lopez a jucat astăzi ultimul meci din carieră. Ibericul a fost învins de Yannick Hanfmann în sferturile de finală de la Mallorca, scor 6-2, 6-4 și a spus adio tenisului la aproape 42 de ani. Înaintea partidei de azi, veteranul a recunoscut că i-ar fi plăcut să se retragă la Wimbledon, dar nu a primit wild-card din partea organizatorilor.

Feliciano López | ATP Mallorca 2023.

Credit imagine: Getty Images

Feliciano Lopez a decis să se retragă din tenis, la aproape 42 de ani, după o carieră impresionantă. Ibericul a jucat în această săptămână la turneul ATP 250 de la Mallorca, unde s-a oprit în sferturile de finală, după ce a fost învins în două seturi de Yannick Hanfmann, scor 6-2, 6-4.
La ultima competiție la care a participat, veteranul iberic a stabilit o bornă cu adevărat impresionantă. Prin victoria contra lui Jordan Thompson din turul secund, Feliciano Lopez a devenit al doilea cel mai în vârstă jucător care accede în sferturile unui turneu ATP, după legendarul Jimmy Connors, care avea 42 de ani și 9 luni când reușea această performanță.
După înfrângerea de azi, Feliciano Lopez a avut un discurs emoționant, care reflectă exact modul în care a tratat tenisul pe parcursul carierei: "Întotdeauna am înțeles tenisul ca pe un spectacol, o modalitate de a face fericiți oamenii care se chinuie să plătească un bilet sau care sunt acasă. Întotdeauna am încercat să fac tot posibilul să vă fac fericiți, sper că am reușit".

Feliciano Lopez visa să se retragă de la Wimbledon

Înainte de ultimul meci al carierei, Feliciano Lopez nu și-a ascuns dezamăgirea de faptul că nu a putut să se retragă de la Wimbledon, turneul de Grand Slam unde a obținut cele mai importate succese (3 sferturi de finală). Ibericul a trimis câteva săgeți la adresa organizatorilor, considerând că ar fi meritat să primească un wild card pentru ediția din acest an.
"Cred că aș fi meritat destul de mult o invitație la Wimbledon. Eram încrezător. Poate au simțit că am jucat foarte puțin anul acesta și că am avut alte roluri în lumea tenisului. Este păcat!", a spus Feliciano Lopez după succesul în fața lui Johnson.
Feliciano Lopez lasă în urmă o carieră impresionantă, nu doar prin longevitate, ci și prin rezultate. Adeptul unui tenis dintr-o altă eră, bazat pe serviciu-voleu, ibericul a câștigat 7 turnee ATP în carieră: Viena (2004), Johannesburg (2010), Eastbourne (2013 și 2014), Gstaad (2016) și Queen's (2017 și 2019). Lopez a mai jucat alte 11 finale de turnee ATP, dar a obținut succese importante și la dublu, câștigând Roland Garros în 2016, alături de Marc Lopez. De asemenea, Feliciano Lopez este cvadruplu câștigător al Cupei Davis cu echipa Spaniei.
Feliciano Lopez a fost cel mai sus în ierarhia mondială pe locul 12 și-a terminat cariera cu 506 victorii și 490 de înfrângeri în circuitul ATP, adunând aproape 19 milioane de $ numai din premii. În prezent, ibericul este pe locul 4 în clasamentul all-time al jucătorilor cu cei mai mulți ași serviți, după John Isner, Ivo Karlovic și Roger Federer.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo