Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsitsipas, rezultat dezastruos înainte de Wimbledon! Favoritul principal, eliminat în optimi la Mallorca

Dani Morar

Publicat 28/06/2023 la 20:31 GMT+3

Stefanos Tsitsipas, favoritul principal de la Mallorca și câștigătorul de anul trecut, a părăsit competiția după primul meci. Grecul a fost eliminat în optimi de neamțul Yannick Hanfmann, ocupantul locului 48 ATP.

Carlos Alcaraz - Stefanos Tsitsipas, în sferturi la Roland Garros. Rezumatul meciului

Stefanos Tsitsipas a obținut un rezultat dezastruos cu puțin timp înaintea debutului turneului de la Wimbledon. În ultimul său meci până la a juca pe iarba londoneză, grecul a cedat în trei seturi, la Mallorca.
El era principalul favorit al competiției și venea din postura de campion, după ce câștigase finala de anul trecut. Acesta trecea în ultimul act din 2022 de Roberto Bautista Agut, cu scorul de 6-4, 3-6, 7-6.
Tsitsipas a cedat acum în optimi în fața lui Yannick Hanfmann, tot în 3 seturi. A fost 6-4, 3-6, 6-2 pentru neamț, după o oră și 45 de minute, care va juca în sferturi împotriva câștigătorului dintre Feliciano Lopez și Jordan Thompson.
Locul 5 ATP a pierdut 3 meciuri din 4 în sezonul de iarbă, astfel că ajunge fără niciun reper la Wimbledon. Singura victorie pe această suprafață a venit în primul tur la Halle, contra francezului Gregoire Barrere.
Citește și:

Stefanos Tsitsipas "călcase pe bec" la Halle

În timpul meciului cu Jarry, Tsitsipas a făcut un gest nesportiv care a ajuns rapid pe rețelele de socializare. Într-un schimb de mingi, grecul a trimis un lob în terenul advers, iar Jarry a venit la fileu pentru a încheia punctul cu smash, numai că în timp ce chilianul se pregătea să execute lovitura, Tsitsipas a încercat să-i distragă atenția gesticulând obsesiv pe linia de fund a terenului.
Anul trecut, la US Open, Iga Swiatek a făcut la fel într-un meci cu Lauren Davis. Atunci, poloneza a fost foarte criticată pentru atitudinea de pe teren, iar grecul nu a scăpat nici el de mustrare pentru comportamentul său. Rennae Stubbs, fost lider mondial la dublu, a avut o reacție promptă față de gestul grecului, alături de un videoclip în care se vede faza cu pricina: "Ce face Stef aici?!?????? Nu poți face așa ceva!!!", a fost reacția fostei jucătoare.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Elena Rybakina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo