Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, surprins de cât de bun poate să fie! A dat modestia la o parte, după ce l-a distrus pe Medvedev la Miami

Nicu Savin

Publicat 30/03/2024 la 09:22 GMT+2

Jannik Sinner s-a calificat en-fanfare în marea finală de la Miami, după ce l-a învins clar pe Daniil Medvedev, scor 6-1, 6-2. La finalul meciului, italianul a declarat că este surprins de cât de bun a ajuns să fie și a subliniat că dezvoltarea fizică este factorul cheie în progresul său uriaș față de anul trecut.

Jannik Sinner, Miami 2024

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner este fără îndoială jucătorul momentului în tenisul mondial. Campion la Australian Open la începutul anului, italianul traversează cea mai bună perioadă a carierei, având un bilanț de 24 de victorii și o singură înfrângere în ultimele 25 de meciuri jucate în circuitul ATP și Cupa Davis.
Singurul eșec al lui Sinner în ultimele luni a fost cel cu Alcaraz din semifinalele Indian Wells, dar elevul lui Darren Cahill a trecut repede peste acea dezamăgire și este la un pas de titlu de la Miami. În semifinale, italianul i-a aplicat lui Daniil Medvedev una dintre cele mai drastice eșecuri din carieră, învingându-l cu 6-1, 6-2, în numai o oră și 11 minute de joc.

Jannik Sinner, surprins de el însuși, după calificarea în finală la Miami

Rusul a recunoscut că adversarul său a făcut un meci mare, iar Sinner a admis și el că trece printr-o perioadă de grație. Italianul a spus chiar că este surprins de cât de bun poate să fie în acest moment și nu s-a ferit să afirme că se simte foarte stăpân pe calitățile sale. Jannik crede că progresul său fantastic se datorează în special dezvoltării din punct de vedere fizic, ceea ce îl ajută să fie mult mai eficient la serviciu, dar și în schimburile dure, inevitabile în meciurile contra adversarilor de top.
"Astăzi este o zi grozavă pentru mine. În ultimul an mi-am îmbunătățit foarte mult serviciul. Până mi-am întărit condiția fizică, a fost greu să progresez, dar de un an și jumătate îmi îmbunătățesc mult fizicul, ceea ce îmi permite și mă simt puternic în raliuri lungi şi intense.
Sunt surprins de mine pentru acest început de sezon, nu mă așteptam la așa ceva, dar vreau să mă concentrez pe fiecare zi în parte. Știu că rivalii mei mă cunosc mai mult și că toată lumea vrea să mă bată, așa că trebuie să fiu foarte bine pregătit. Mă simt în siguranță cu posibilitățile mele și vreau să profit de ocazii. Înfrunt finala cu entuziasm, știind că este ultimul turneu important înainte de sezonul de zgură.", a spus Sinner la conferința de presă.

Jannik Sinner, la o victorie distanță de locul 2 ATP

Odată cu succesul contra lui Medvedev, Jannik Sinner a setat câteva recorduri impresionante pentru competiția din Florida. Aspectul care atrage cel mai mult atenția este că italianul a devenit primul jucător care a ajuns în trei finale de simplu masculin la Miami Open înainte de a împlini 23 de ani, de la înființarea turneului, în 1985.
Pentru marele trofeu de la Miami, Jannik Sinner se va duela duminică seara cu Grigor Dimitrov, care în semifinala a 2-a l-a învins pe Alexander Zverev în 3 seturi, scor 6-4, 6-7, 6-4. Cei doi s-au mai întâlnit doar de 3 ori în carieră: bulgarul s-a impus în primul meci, la Roma 2020, iar victoriile italianului au survenit anul trecut, în turul 3 de la Miami (2-0 la seturi) și în sferturile de la Shanghai (2-1 la seturi).
Pentru Sinner, ultimul act de la Miami are o miză în plus, pentru că o victorie l-ar sălta pe locul 2 mondial și îl va lăsa în urma sa pe Carlos Alcaraz. Ibericul are 8645 de puncte în ierarhia ATP, iar Jannik ar ajunge la 8710 în posibilitatea unui triumf la Masters-ul din Florida.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo