Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev, concluzie amară, după eșecul drastic cu Sinner de la Miami: "E greu să joci cu cineva care face asta"

Nicu Savin

Actualizat 30/03/2024 la 08:33 GMT+2

Daniil Medvedev a fost învins categoric de Jannik Sinner în prima semifinală de la Miami, scor 1-6, 2-6. La finalul partidei, rusul a recunoscut că nu a făcut deloc un meci bun, dar nu i-a luat din merite adversarului. Medvedev a subliniat că italianul a jucat perfect pe tot parcursul partidei, iar dacă va continua așa, va fi greu de învins de oricine.

Daniil Medvedev și Jannik Sinner (Miami 2024)

Credit imagine: Eurosport

Prima semifinală a Mstersului de la Miami a fost una fără istoric. Într-o reeditare a ultimului act de anul trecut, Jannik Sinner l-a surclasat pe Daniil Medvedev, scor 6-1, 6-2, după numai o oră și 11 minute de joc, stabilind câteva recorduri incredibile. Campionul de la Australian Open l-a făcut pe Medvedev să pară un jucător anonim, iar în multe momente părea că se întâlnesc doi jucători aflați la mare distanță în clasament, nicidecum ocupanții locului 3 și 4 în lume.
La finalul partidei, Sinner a dezvăluit că s-a simțit extraordinar pe teren, în timp ce Medvedev a avut un discurs plin de amărăciune. Rusul a recunoscut că a făcut un meci foarte slab, însă a subliniat că nu putea face mai multe în condițiile în care adversarul a prins o zi de grație.
"Marjele sunt foarte mici când te confrunți cu cineva ca Jannik, care este într-o formă atât de bună. Trebuia să scot cea mai bună versiune a mea și nu am reușit. A jucat bine, nu mai sunt multe de adăugat. Aveam nevoie să joc mai bine dacă voiam să câștig și nu am reușit să o fac. Cred că Jannik joacă la acest nivel de ceva timp. Nu știu exact ce va crede despre joc, dar eu nu sunt sunt 100% sigur că a jucat mult mai bine decât a jucat deja anul acesta.Am putea vorbi ore întregi despre asta, dar până la urmă nu am jucat deloc bine, a câștigat ușor. Acolo se termină totul, ăsta e adevărul", a spus Medvedev la conferința de presă.

Medvedev, elogii la adresa lui Sinner, după ce italianul l-a surclasat în semifinalele de la Miami

Întrebat care e diferența dintre Sinner de acum și cel pe care îl învingea în finala de anul trecut, Medvedev a spus că italianul este un jucător mult mai complet în acest moment, care scoate ce e mai bun din el în momentele cheie. Rusul a menționat că a avut câteva șanse de a reveni în meci, în setul doi, dar nu a putut face nimic, deoarece Sinner a servit impecabil când avea mai mare nevoie.
"Sinner joacă grozav. Nu ratează mare lucru și poate produce multe mingi câștigătoare. Servește foarte bine. Astăzi, în cele câteva momente în care poate aș fi putut să mă întoarc în meci, a fost capabil să servească la linii. Și al doilea serviciu a fost adânc, la linii... e greu să joci cu cineva care face asta. Data viitoare când ne vom confrunta e clar că voi încerca să joc mai bine, să fac poate ceva diferit. Vom vedea dacă va continua să joace așa, pentru că dacă o va face, va fi un adversar foarte dur pentru toată lumea", a adăugat Medvedev.
De asemenea, Medvedev a declarat că nu tactica sa a fost greșită și că rezultatul se datorează în special lipsei sale de precizie, pentru că a comis prea multe erori nepermise: "Nu cred că tactica pe care am folosit-o la începutul jocului nu a fost problema. Problema a fost execuția, cu prea multe greșeli și fără precizia necesară. După un joc ca acesta, mă întreb dacă ar fi trebuit să schimb tactica mai devreme, dar am rămas cu ceea ce credeam că va funcționa. Am vrut să mă perfecționez și nu am putut. Când am schimbat, era prea târziu. Când voi avea următorul meu meci împotriva lui Jannik, voi vedea ce trebuie fac diferit și cum mă pot îmbunătăţi".
Pentru marele trofeu de la Miami, Jannik Sinner se va duela duminică seara cu Grigor Dimitrov, care în semifinala a 2-a l-a învins pe Alexander Zverev în 3 seturi, scor 6-4, 6-7, 6-4. Cei doi s-au mai întâlnit doar de 3 ori în carieră: bulgarul s-a impus în primul meci, la Roma 2020, iar victoriile italianului au survenit anul trecut, în turul 3 de la Miami (2-0 la seturi) și în sferturile de la Shanghai (2-1 la seturi).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo