Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bianca Andreescu, victorie uriașă la Miami! A 4-a favorită, eliminată, după o prestație catastrofală

Nicu Savin

Actualizat 25/03/2023 la 13:23 GMT+2

Bianca Andreescu a învins-o pe Maria Sakkari și s-a calificat în turul 3 al turneului WTA 1000 de la Miami. Majoritatea favoritelor care au intrat azi în concurs și-au respectat statutul, dar am avut parte de o primă mare surpriză, cel puțin prin prisma scorului, Ons Jabeur, a 4-a favorită, fiind surclasată de Varvara Gracheva.

Bianca Andreescu

Credit imagine: Getty Images

Bianca Andreescu încearcă să revină în topul tenisului feminin, iar turneul de la Miami ar putea fi momentul revirimentului său. Campioana de la US Open 2019 a eliminat-o în primul tur pe Emma Răducanu, iar în manșa secundă a obținut un succes și mai răsunător, în fața Mariei Sakkari, a 7-a favorită a competiției.
Partida a fost una agreabilă și s-a terminat după mai bine de 3 ore de la primul punct. Maria a câștigat primul set la mare luptă, dar Andreescu a avut forța să revină și să se impună în 3 seturi, scor 5-7, 6-3, 6-4. Aceasta a fost abia a 11-a victorie a carierei pentru canadiancă în fața unei adversare de top 10 și a 3-a după ce a pierdut primul set.
Pentru un loc în optimile de finală, Bianca Andreescu va juca cu Sofia Kenin, care a învins-o pe Anhelina Kalinina cu 6-3, 6-4. Canadianca de origine română are amintiri plăcute de la Miami, unde a ajuns până în finală în 2021, când a fost nevoită să se retragă în timpul meciului cu Ash Barty, la set și 4-0 pentru australiancă.

WTA Miami | Ons Jabeur a luat doar 4 game-uri în duelul cu Varvara Gracheva

Majoritatea favoritelor care au jucat deja azi și-au respectat statutul, dar a fost consemnată și o mare surpriză la turneul din Florida. După ce a pierdut în turul secund la Australian Openm și în turul 3 la Indian Wells, Ons Jabeur continuă să dezamăgească. A 4-a favorită a turneului a pierdut clar în fața Varvarei Gracheva (54 WTA), scor 2-6, 2-6, după numai o oră și 7 minute de joc.
Cel puțin diferența de scor reprezintă o surpriză, mai ales dacă ținem cont că rusoaica vine din calificări. Tunisianca nu a mai pierdut atât de drastic un meci din finala de la Roma anul trecut, când ceda în fața Igăi Swiatek cu același scor, 2-6, 2-6.
Alte rezultate finale de la Miami
  • Ekaterina Alexandrova - Taylor Townsend 6-3, 5-7, 6-4
  • Karolina Pliskova - Xinyu Wang 6-2, 6-4
  • Marie Bouzkova - Anna Blinkova 3-6, 6-4, 6-3
  • Marketa Vondrousova - Veronoka Kudermetova 6-4, 6-2
  • Barbora Krejcikova - Aliaksandra Sasnovich 6-3, 6-2
  • Madison Keys - Robin Montgomery 6-4, 6-4
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo