Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, ridicat în slăvi de Dusan Lajovic, ultimul său învins: "Asta îl diferențiază de ceilalți jucători"

Nicu Savin

Publicat 27/03/2023 la 16:54 GMT+3

Carlos Alcaraz a uimit lumea tenisului de la explozia sa în circuit și nu puțini sunt specialiștii cred că ibericul poate atinge performanțele fabuloase obținute de Roger Federer, Rafa Nadal sau Novak Djokovic. Dusan Lajovic, învinsul liderului mondial la Miami, a observat la acesta un mare plus în momentele de presiune, referindu-se la finalul setului secund al meciului de aseară.

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Dusan Lajovic din turul al treilea de la Miami

Carlos Alcaraz este noul fenomen din tenisul mondial, iar întreaga lume a sportului alb are doar cuvinte de laudă la adresa acestuia. Deși a fost accidentat în startul sezonului și a sărit peste Australian Open, pierzând poziția de lider mondial, ibericul a revenit în circuit la fel de puternic.
După un titlu la Buenos Aires și o finală la Rio, Alcaraz a triumfat la Indian Wells și a revenit pe locul 1 în lume, iar în această săptămână încearcă să câștige și la Miami. Ibericul este deja în optimi, după ce aseară l-a învins în două seturi pe Dusan Lajovic. Chiar dacă a câștigat primul set cu 6-0, Carlitos a avut probleme serioase în a închide partida. Când a servit pentru meci la 5-4 în setul doi, spaniolul și-a pierdut serviciul, iar în tie-break a convertit abia a 4-a minge de meci consecutivă.

Carlos Alcaraz, elogiat de Dusan Lajovic, învinsul său de la Miami

La conferința de presă de după meci, Lajovic a observat un lucru extem de interesant la Carlitos, acela că rezistă foarte bine la presiune și chiar își ridică nivelul când e pus în dificultate, ceea ce întărește convingerea multor specialiști că ibericul are capacitatea de a se apropia de performanțele remarcabile obținute de Roger Federer, Rafa Nadal și Novak Djokovic.
"Nu îl pot compara cu Roger, Novak și Rafa, dar are ceva unic: îi place să fie într-o situație de mare presiune. Are lovituri foarte bune, intuiție și o atingere spectaculoasă a mingii, dar cel mai important lucru și ceea ce îl diferențiază de ceilalți jucători de tenis este că este capabil să dea tot ce e mai bun din el în momente complicate. Se bucură de atmosferă și crește în joc, este mult mai matur decât sugerează vârsta lui", a spus Lajovic, citat de .
Tommy Paul, semifinalist în acest an la Australian Open, este următorul adversar al lui Carlos Alcaraz la Miami. Pentru calificarea în optimile de finală, americanul a trecut de Alejandro Davidovich Fokina, scor 6-3, 7-5, după o oră și 34 de minute de joc.
Partida de la Miami va fi a doua întâlnire directă dintre cei doi. Vara trecută, la Montreal, Tommy Paul s-a impus în fața spaniolului de 19 ani în trei seturi, scor 6-7(4), 7-6(7), 6-3.
Turneul ATP 1000 de la Miami continuă pe Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (iOS și Android)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo