Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilie Năstase crede că Sorana Cîrstea poate atinge apogeul carierei în perioada următoare: "Nu e târziu"

Nicu Savin

Actualizat 27/03/2023 la 18:17 GMT+3

Ilie Năstase a analizat performanțele remarcabile obținute de Sorana Cîrstea la Indian Wells și Miami, iar fostul mare jucător român este convins că timpul nu e pierdut pentru sportiva de 32 de ani. În viziunea lui Năstase, Sorana poate ajunge chiar în Top 10 WTA dacă asta își propune cu adevărat.

Sorana Cîrstea a avut meciul în mână, dar a fost eliminată în turul 2 la US Open de către Bencic

Sorana Cîrstea traversează una dintre cele mai bune perioade din ultimii ani. Românca a făcut sferturi de finală la Indian Wells, iar azi va juca împotriva Marketei Vondrousova pentru un loc între ultimele 8 la Miami. Accederea în optimi la două turnee WTA 1000 la rând este deja un record pentru cariera sportivei, iar acesta poate fi corectat cu un succes în această seară.
Sorana a demonstrat de-a lungul timpului că este capabilă de rezultate mari, dar lipsa unor performanțe mai mari în turneele importante s-a datorat exclusiv inconstanței și psihicului slab, deoarce calități a avut fără îndoială. Acum, Sori pare că a găsit un echilibru perfect în jocul său și rezultatele confirmă acest lucru.
Ilie Năstase crede că Sorana poate urca enorm în clasament, până în top 10, chiar dacă are 32 de ani. Legenda tenisului românesc este convins că dacă își va propune să ajungă între primele jucătoare ale lumii, Cîrstea are toate atuurile să atingă acest obiectiv.
"Are rezultate foarte bune în acest an, deşi nu am văzut multe meciuri. Cred că vrea să meargă spre top 10, să vedem dacă poate să urce aşa mult. Nu este târziu, la vârsta ei are o mare experienţă, a jucat multe turnee, totul este posibil.Sunt foarte multe jucătoare din circuit foarte bune, s-au echilibrat valorile în partea superioară, după părerea mea. Măcar să bată din alea primele câteva şi uşor-uşor o să urce în clasament, dacă o ţine tot aşa", a spus Năstase pentru Fanatik.ro.

SORANA CÎRSTEA, ÎNAPOI ÎN TOP 60 WTA

Clasată pe locul 21 WTA în 2013, Sorana Cîrstea are șanse mari, dacă va continua pe aceeași linie, să devină prima rachetă a României.
Momentan, punctele obținute la Miami, au readus-o în top 60 WTA, fiind pe locul 58 în WTA Live Ranking, chiar sub Ana Bogdan. Un sfert de finală în Florida s-ar traduce în poziția 51 WTA, iar distanța față de Begu ar fi de doar 200 de puncte. În contextul în care Simona Halep nu joacă, fiind suspendată pentru suspiciuni legate de dopaj, Sori o va întrece pe constănțeancă odată cu sezonul de zgură, și va deveni cel mai bine clasată româncă.
În ierarhia WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, Cîrstea este pe locul 31, deasupra unor jucătoare precum Paula Badosa, Ons Jabeur, Emma Răducanu sau Leylah Fernandez.
Confruntarea Cîrstea - Vondrousova, din optimile competiției de la Miami, va avea loc pe arena Butch Buchholz și este a treia a zilei, după disputele Karen Khachanov - Jiri Lehecka și Qinwen Zheng - Anastasia Potapova. Ca atare, meciul Soranei va începe probabil în jurul orei 21:30.
Cîrstea şi Vondrousova (23 ani, 103 WTA) şi-au împărţit victoriile în meciurile directe, cehoaica ieşind învingătoare cu 6-2, 6-4 în turul al treilea la Australian Open în 2021, iar Cîrstea câştigând cu 7-5, 3-6, 6-4 anul trecut în primul tur la Sankt Petersburg.
Parcursul Soranei de la Miami i-a asigurat deja o urcare până pe locul 58 în ierarhia live (a început competiția de pe locul 74 WTA), dar o victorie cu Vondrousova ar aduce aproape de top 50. Apogeul carierei din acest punct de vedere a fost în 2013, când Sorana Cîrstea ajungea pe locul 21 în lume.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo