Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas, nou atac furibund la adresa ATP! Regula pe care o vrea scoasă din circuit

Nicu Savin

Actualizat 28/03/2023 la 16:46 GMT+3

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în optimile de finală de la Miami, după ce l-a învins în 3 seturi pe Cristian Garin. La finalul partidei, elenul a declarat că se simte bine din punct de vedere fizic, după ce a vut probleme medicale la Indian Wells, dar nu a ezitat să atace din nou conducerea ATP pentru regulile care prevăd obligativitatea participării jucătorilor la turneele Masters.

Așa s-a calificat Tsitsipas în optimi la Miami Open! Rezumatul victoriei în 3 seturi cu Garin

Stefanos Tsitsipas este din nou pe drumul cel bun, după ce a suferit o eliminare prematură la Indian Wells. În california, elenul a pierdut în primul tur în fața lui Jordan Thompson, la capătul unui meci în care a jucat accidentat.
Recuperat fizic, finalistul de la Australian Open și-a reintrat în formă la Miami, unde s-a calificat în optimi, după ce l-a învins în 3 seturi pe chilianul Cristian Garin, scor 6-3, 4-6, 6-4. După Indian Wells, Tsitsipas a criticat dur regulile din ATP, care prevăd obligativitatea jucătorilor de a participa la turneele Masters. Asta l-a determinat să nu se retragă de la competiția din California, deși se chinuia serios din cauza unei accidentări.

Stefanos Tsitsipas cere ATP să schimbe regulile din circuitul masculin

După meciul cu Garin, grecul a readus în discuție acest subiect și chiar le-a sugerat șefilor ATP să-și reconsidere viziunea și să schimbe regulile privind participarea obligatorie la unele turnee.
"Motivul pentru care am jucat la Indian Wells este că există o regulă ATP care spune că dacă nu joci un Masters 1000 există penalități diferite, cum ar fi, de exemplu, să ți se anuleze cel mai bun rezultat la un Masters 1000 din sezonul precedent. Dacă te gândești bine, este un lucru foarte rău. Nu m-am putut retrage, a trebuit să joc. De asemenea, ești penalizat și amendat, ceea ce e frustrant. A trebui să mă gândesc și la așa ceva, pe lângă accidentarea mea, este frustrant. Au fost o serie de motive pentru care am decis să joc, inclusiv fanii de la Indian Wells, îmi place energia de acolo. Vreau să las asta deoparte, deși cred că ATP trebuie să reconsidere acele reguli, să se așeze cu jucătorii la masă și să se pună de acord cu ceva mai logic.Nu cred că vor ca jucătorii să joace accidentați, iar asta ar ajuta nivelul tenisului pe care îl vedem la aceste evenimente mari.", a spus Tsitsipas, citat de puntodebreak.com.
Pentru un loc în sferturile de la Miami, Tsitsipas va juca împotriva lui Karen Khachanov, care a trecut în optimi de Jiri Lehecka. Partida va fi o reeditare a semifinalei de la Australian Open din acest an, când grecul a câștigat cu 3-1 la seturi. În total, Tsitsipas și Khachanov s-au întâlnit de 7 ori, iar rusul a câștigat un singur meci, în 2019, la un turneu demonstrativ din Marea Britanie.
Tabloul optimilor de finală de la Miami
  • Jannick Sinner - Andrey Rublev
  • Taylor Fritz - Holger Rune
  • Botic Van De Zandschulp - Emil Ruusuvuori
  • Karen Khachanov - Stefanos Tsitsipas
  • Carlos Alcaraz - Tommy Paul
  • Adrian Mannarino - Christopher Eubanks
  • Francisco Cerundolo - Lorenzo Sonego
  • Daniil Medvedev - Quentin Halys
Mastersul de la Miami este în fiecare zi, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (iOS și Android).
Programul transmisiunilor de marți, de la Miami
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo