Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsitsipas, atac "sub centură" la ATP: "Am fost obligat să joc"! De ce crede că s-a accidentat

Nicu Savin

Publicat 23/03/2023 la 10:10 GMT+2

Stefanos Tsitsipas este pregătit de turneul Masters de la Miami, după ce la Indian Wells a jucat accidentat și a pierdut în primul tur. Elenul nu a ezitat să trimită câteva săgeți la adresa ATP, considerând că obligativitatea de a participa la competiția din California a contribuit la accidentarea sa. În plus, al 3-lea jucător al lumii s-a plâns de calitatea mingilor în acest sezon.

Indian Wells! Rezumatul partidei Stefanos Tsitsipas - Jordan Thompson

Stefanos Tsitsipas a avut un start bun de sezon, făcând finală la Australian Open, dar apoi forma sa a scăzut considerabil, asta și din cauza problemelor medicale. La Indian Wells, Tsitsipas a pierdut în primul tur cu Jordan Thompson, meci în care a jucat accidentat.
Acum, al 3-lea jucător al lumii se pregătește de debutul la Miami și a dezvăluit că a lăsat în urmă aciidentarea de acum două săptămâni. Totuși, grecul nu a ezitat să trimită câteva săgeți la adresa ATP, insinuând că leziunea pe are a suferit-o s-a datorat și obligativității de a juca la Indian Wells (la turneele Masters, jucătorii de top sunt obligați să participe, dacă nu au probleme medicale serioase).
"Indian Wells a fost un turneu în care am suferit mult, nu a fost ușor să fiu pe teren și într-un fel am fost obligat să o fac. Nu am vrut să o fac, de fapt. Există anumite reguli ATP care te obligă să joci aceste evenimente mari și nu sunt un jucător căruia îi place să se retragă sau să renunțe după câteva jocuri. Sper să pot să ies pe teren aici și să mă bucur mai mult, să mă distrez și să nu mă gândesc prea mult la brațul meu. Am fost accidentat înainte, din fericire acum mă simt mai bine.
Când joci cu dureri în braț nu te distrezi prea mult. Încerci să supraviețuiești și să mergi înainte, nimic mai mult. Te concentrezi prea mult pe lucrurile interne și nu pe cele externe. Sănătatea mea este cel mai important lucru, iar când mă simt sănătos totul este la locul său și totul merge corect. Sunt creativ pe teren, jocul meu este variat și simt că nimic nu poate merge prost. Acesta este scopul meu pentru acest turneu, să joc fără durere și să văd cum brațul meu răspunde. Aceste terenuri sunt puțin mai rapide decât cele de la Indian Wells, dar asta este, acolo mingea sare puțin mai sus și este mai vioaie. Aceștia sunt factori pe care trebuie să îi luăm în considerare ca jucători. Aici este mai multă umiditate și mingea sare puțin mai jos.Mie îmi plac ambele situații, trebuie doar să te adaptezi.", a spus Tsitsipas, citat de punto de break.com.

Stefanos Tsitsipas, nemulțumit de schimbarea mingilor în circuit

Începutul acestui sezon a adus cu sine schimbarea mingilor la majoritatea turneelor, iar mai mulți jucători au contestat vehement acest lucru. Tsitsipas crede și el că mingile folosite acum nu avantajează prea mult jucătorii și chiar pune accidentarea sa de la Indian Wells pe seama acestui fapt, subliniind că și alți sportivi se plâng de același lucru.
"Cred că cea mai mare problemă anul acesta a fost schimbarea mingilor și a fost un subiect pe care l-am discutat între jucători. Mingile ar trebui să rămână consistente în majoritatea turneelor ​​și cred că la turneele de hard cu atât mai mult. Asta ne-ar avantaja pe toți și i-ar împiedica pe jucători să se accidenteze. Am primit comentarii de la alți jucători despre mingi în acest început de an și despre modul în care au avut un impact semnificativ asupra umerilor, încheieturilor... brațului, în general. Cred că și accidentarea mea vine de acolo", a completat Tsitsipas.
Stefanos Tsitsipas este cap de serie 2 la Miami și are un prim tur liber. Elenul va juca în runda a 2-a cu învingătorul partidei Richard Gasquet - Christopher O'Connell, care va avea loc azi. Toate meciurile de la Mastersul din Florida sunt în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo