Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, pus în gardă de următorul adversar de la Miami: "Am avut deja câteva bătălii grozave"

Nicu Savin

Publicat 26/03/2024 la 10:09 GMT+2

Carlos Alcaraz s-a calificat fără mari emoții în optimile de finală de la Miami, după ce l-a învins în două seturi pe Gael Monfils. În runda următoare, ibericul se va duela cu Lorenzo Musetti, care în turul 3 a trecut de Ben Shelton, tot în două seturi. Italianul e conștient că are o misiune dificilă, dar e încrezător că poate face un meci mare, ca și la precedentele întâlniri directe cu Alcaraz.

Așa s-a calificat Alcaraz în optimile Miami Open! Victorie clară cu Monfils, după doar 75 de minute

Carlos Alcaraz pare că a revenit la nivelul său maxim și este de neoprit pe hardul din SUA. După ce a cucerit trofeul la Indian Wells, ibericul defilează și la Miami, unde a ajuns deja în faza optimilor de finală, după ce azi-noapte l-a învins fără drept de apel pe Gael Monfils, scor 6-2, 6-4.
Pentru un loc în sferturile de finală, al doilea jucător al lumii se va duela cu Lorenzo Musetti, colegul său de generație. Italianul este și el într-o formă deosebită, calificându-se în optimi fără să piardă set în duelurile cu Roman Safiullin și Ben Shelton. Matteo Arnaldi și Jannik Sinner sunt și ei în optimi, astfel că e pentru prima dată în istorie când 3 tenismeni din "Cizmă" ating această fază la competiția din Florida la aceeași ediție.

Carlos Alcaraz, ridicat în slăvi de Musetti, înaintea duelului de la Miami! Totuși, italianul "nu aruncă prosopul" din start

Prefațând partida cu Alcaraz din optimi, Musetti a recunoscut că va avea o misiune infernală, dar a subliniat că știe cum să joace împotriva ibericului. Italianul a vorbit la superlativ despre Carlitos și nu s-a ferit să afirme că un duel cu acesta este cea mai mare provocare pentru orice jucător din circuit la ora actuală.
"Am o mare prietenie cu el. Am avut deja bătălii grozave pe teren, deși conduce la directe. Sper să pot câștiga de data asta. Este un băiat foarte bun, o ființă umană grozavă și un mare atlet. Pentru mine, Carlos este o sursă de inspirație. Ne cunoaștem de multă vreme. Avem aproape aceeași vârstă. Știm perfect cum trebuie să jucăm unul împotriva celuilalt. Este un jucător foarte greu de învins, este într-o formă foarte bună. Este probabil cea mai dificilă provocare din acest sport în acest moment. Acum vreau să mă bucur de această victorie și mâine va trebui să mă gândesc la el.", a spus Musetti, după succesul cu Shelton.
Lorenzo Musetti și Carlos Alcaraz s-au duelat de 4 ori până acum, iar italianul a înregistrat un singur succes, la Hamburg, în 2022. Pe hard, cei doi au fost adversari într-un singur meci, anul trecut, în optimile de la Shanghai, unde Alcaraz s-a impus fără drept de apel, cu un dublu 6-2.
Carlos Alcaraz este un om într-o misiune la Miami. Dacă va reuși să câștige trofeul, ibericul va deveni abia al 7-lea jucător din istorie care face dubla Indian Wells - Miami în același an. Novak Djokovic (2011, 2014, 2015, 2016) și Roger Federer (2005, 2006, 2017) sunt singurii care au izbutit această performanță de mai multe ori. Ceilalți jucători din această categorie selectă sunt Jim Courier (1991), Michael Chang (1992), Pete Sampras (1994), Marcelo Rios (1998) și Andre Agassi (2001).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo