Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revenirea Simonei Halep la Miami, "sub lupa" unei foste câștigătoare a Turneului Campioanelor. Verdictul oferit

Andrei Nicolae

Publicat 18/03/2024 la 21:09 GMT+2

Simona Halep se întoarce în sfârșit pe terenul de tenis, după ce a acceptat invitația pentru a participa la Masters-ul de la Miami. Deși decizia româncei este una curajoasă, Caroline Garcia e sigură că fostul lider mondial e pregătită din punct de vedere fizic să dea tot ce are mai bun la Florida.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep revine la începutul acestei săptămâni pe terenul de tenis, la un an și jumătate distanță de când pica un test antidoping efectuat la US Open 2022, unde era eliminată prematur, după doar un meci. Fostul lider mondial a reușit să obțină victoria în instanță, iar verdictul TAS îi permite să se întoarcă în circuit. Organizatorii de la Miami Open au fost primii care i-au oferit un wildcard la competiția de 1000 de puncte care se va desfășura începând cu această săptămână.
Simona o va întâlni la Florida, în primul ei meci de la revenire, pe Paula Badosa, fost număr 2 mondial, care traversează un moment complicat al carierei. Decizia lui Halep de a se întoarce pe teren atât de rapid după verdictul de la TAS a pus pe gânduri câteva voci din "sportul alb", care consideră că românca și-a dorit să participe la Masters-ul din Florida mai degrabă din dorința de fi din nou pe teren decât din siguranța că poate presta un joc foarte bun.
Totuși, Caroline Garcia, câștigătoarea WTA Finals din 2022, e de părere că Halep nu ar fi acceptat invitația organizatorilor din Miami dacă nu s-ar fi simțit pregătită pe plan fizic să dea ce e mai bun din ea.
"Stresul prin care a trebuit să treacă e greu de imaginat. Nu știu cum a reușit să se antreneze, dar dacă a acceptat wild card-ul pentru Miami, a făcut-o pentru că se simte pregătită, cel puțin din punct de vedere fizic", a spus fostul loc 4 mondial într-un interviu pentru L'Orient Le Jour.
Citește și:

HALEP, PUSĂ PE PICIOR DE EGALITATE CU CEI MAI RECENȚI LIDERI MONDIALI! POZA DISTRIBUITĂ DE ORGANIZATORII MIAMI OPEN

Revenirea lui Halep în circuit a fost primită cu mult entuziasm, organizatorii competiției de la Florida fiind primii care i-au oferit jucătoarei un wildcard pentru a putea evolua pe tabloul de simplu. Mai apoi, cei de la Miami Open s-au folosit de imaginea româncei pentru a-și promova vânzarea biletelor, iar cu câteva ore înainte de start au adus-o din nou pe Simo în prim-plan.
Cât de departe va ajunge Simona Halep la Miami 2024?
Pe contul oficial de Twitter al competiției de 1000 de puncte de la Miami a apărut redistribuită o postare a contului Tennis.com, în care este anunțat începutul turneului.
Poza care însoțește articolul este una foarte interesantă, cu Simona Halep în mijloc, încadrată de cei mai recenți doi lideri mondiali, Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, actualul număr 1 și număr 2 din circuitul WTA.
Poza publicată pe Twitter este însoțită de asemenea și de un scurt text în care, și de această dată, Simona este adusă în prim-plan: "Toți ochii sunt ațintiți asupra Arynei Sabalenka, deoarece favorita numărul 2 ar putea să se confrunte cu Simona Halep în turul al doilea".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo