Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina, comparată cu Roger Federer înainte de finala de la Miami: "Ăsta e caracterul meu pur și simplu"

Andrei Nicolae

Publicat 29/03/2024 la 23:47 GMT+2

Elena Rybakina va juca sâmbătă finala Masters-ului de la Miami, după ce a învins-o în penultimul act pe Victoria Azarenka la capătul unui meci extrem de intens. După victoria în fața bielorusei, fosta campioană de la Wimbledon a fost comparată de jurnaliști cu Roger Federer în privința atitudinii sale calme de pe teren, iar kazaha a oferit și o explicație în acest sens.

Elena Rybakina Indian Wells

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina are parte de o săptămână de vis la Miami, după ce problemele medicale i-au dat mari bătăi de cap în ultima lună. A 4-a jucătoare a lumii a fost obligată să se retragă înaintea sfertului cu Jasmine Paolini de la Dubai și apoi să sară și peste Indian Wells, astfel că a mers în Florida cu multe semne de întrebare, mai ales că mai bine de o săptămână nu s-a antrenat deloc.
Kazaha a trecut de mai multe ori de la extaz la agonie la extaz și invers pe parcursul turneului de la Miami, dar este la un singur pas de un triumf senzațional. Aseară, Rybakina s-a calificat în marea finală, după o victorie în 3 seturi cu Victoria Azarenka, la capătul unui meci cu o desfășurare rară.
După meci, numărul 4 mondial a fost comparată de reporteri cu Roger Federer pentru calmitatea de care dă dovadă în momentele tensionate, exact asemenea legendarului tenismen. Rybakina a discutat pe seama acestui subiect și a explicat de ce nu are ieșiri nervoase pe teren, chiar și atunci când dă de greu.
"Cred că ăsta e caracterul meu pur și simpu, deși puteți observa că uneori sunt negativistă. Desigur, poate că trebuie să aduc mai multă energie pozitivă și să i-o arăt adversarei mele. Mă asigur să nu îmi consum energia pentru nimicuri pe teren. În timpul meciului, încerc să rămân calmă și să mă concentrez pe fiecare punct, pentru că știu că ăsta e singurul mod prin care pot câștiga", a spus kazaha, după victoria din finală cu Azarenka, potrivit We Love Tennis.
Citește și:

RYBAKINA - COLLINS, ÎN FINALA DE LA MIAMI

În finală, Rybakina o va întâlni pe Danielle Collins, care a trecut ca un TGV de Alexandrova, în penultimul act, scor 6-3, 6-2. Sportiva de 30 de ani de peste ocean este într-o formă de graţie, ea necedând mai mult de 3 gameuri în disputele jucate cu Potapova, Avanesyan, Cîrstea, Caroline Garcia şi Alexandrova.
Rybakina și Collins s-au întâlnit de 4 ori în circuit, 3 dintre dispute (ultimele 3) fiind câștigate de Elena. Ca un fapt demn de menționat, kazaha s-a impus de fiecare dată în decisiv, așa că nu e exclus să asistăm la un nou meci pentru numărul 4 WTA.
"Nu mă gândesc încă la acel joc, momentan savurez victoria din semifinală. Pentru acest tip de joc trebuie să fiu pregătită fizic, să am o disponibilitate mare de efort și să îmi meargă serviciul. Cu siguranță îmi va fi greu fizic, dar vom vedea cine câștigă. Voi încerca să mă pregătesc cât mai bine și să fac tot ce pot în finală", a mai spus fosta campioană de la Wimbledon.
La 24 de ani și 285 de zile, Rybakina a devenit cea mai tânără jucătoare de la Maria Sharapova care ajunge în ultimul act la Miami în doi ani consecutivi. Rusoaica avea doar 19 ani, când juca a doua finală din Florida, în 2006.
8-0 este raportul victorii-înfrângeri pentru Rybakina, în partidele cu set decisiv, după ce a pierdut cu Blinkova, la Australian Open, la capătul celui mai lung tie-break din istorie (22-20 pentru rusoaică, în decisiv).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo