Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Azarenka de abia așteaptă meciul cu Svitolina de la Washington: "Sunt în avantaj, va fi o provocare!"

Irina Aldea

Publicat 31/07/2023 la 15:34 GMT+3

Azarenka și Svitolina se vor întâlni din nou în circuit, de această dată în primul tur la Washington. Bielorusa va căuta revanșa în fața ucrainencei, după ce Svitolina a câștigat duelul lor direct de la Wimbledon.

Svitolina, victorie fabuloasă la Wimbledon! Azarenka, fluierată de fani după gestul de la final

Elina Svitolina şi Victoria Azarenka se întâlnesc din nou în circuitul feminin de tenis, de această dată în primul tur la Washington, după partida de la Wimbledon în care Vika a fost fluierată pentru că nu şi-a aşteptat adversara la fileu, deși Svitolina nu ar fi salutat-o oricum pentru că sportivii din Ucraina au decis să nu dea mâna cu sportivii din Rusia și Belarus.
Acum, Azarenka se pregătește pentru a-și lua revanșa în fața Elinei Svitolina: "Așa cum am spus deja la Wimbledon, mă simt ca și cum aș juca liber. Acel sentiment revine, așa că nu am nimic de apărat, ci doar lucruri de câștigat. Într-un fel, aș spune că sunt în avantaj, dar depinde cum privești lucrurile. Dar și ea joacă liber și cu multă determinare. A jucat bine și rezultatele sunt acolo. Aștept cu nerăbdare o provocare. Va fi un joc diferit, pe o suprafață diferită și într-un oraș diferit. Va fi o bătălie, așa este întotdeauna", a transmis Vika în SUA.

Azarenka de abia așteaptă meciul cu Svitolina de la Washington. WTA, decizie istorică

Svitolina și Azarenka au oferit un meci pentru istorie la All England Club, în optimi. Cu set și break avans în setul secund, Vika părea că are prima șansă la calificarea în ultimele 8, dar ucraineanca a revenit extraordinar, împingând meciul în decisiv. Acolo, Elina a avut 3-0, dar a fost rândul bielorusei să revină. Azarenka a condus cu 7-4 în super-tiebreak, dar în cele din urmă a cedat duelul, scor 6-2, 4-6, 6-7(9).
Pentru ca nicio jucătoare să nu fie huiduită la final pentru că nu se salută la fileu, organizatorii de la Washington vor face un anunț înaintea confruntării. Pentru a preîntâmpina un astfel de nou moment stânjenitor, WTA a decis ca înaintea duelului dintre cele două, din primul tur de la Washington, spectatorii să fie anunţaţi că nu va exista un salut de final între combatante. Este pentru prima oară în istoria tenisului când WTA apelează la o astfel de măsură, dar Svitolina crede că forul tutelar al circuitului feminin a luat o decizie extrem de inspirată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo