Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bianca Andreescu, eșec dramatic la Washington, după ce a ratat 3 mingi de meci! Canadianca, criză de nervi

Nicu Savin

Actualizat 01/08/2023 la 08:25 GMT+3

Bianca Andreescu a fost învinsă de Marta Kostyuk în primul meci al turneului WTA 500 de la Washington, după un meci dramatic. Sportiva din Ucraina s-a impus cu 2-6, 6-3, 7-6(5), după ce a salvat 3 mingi de meci. Canadianca de origine română a fost scoasă din sărite de un spectator și a refuzat să reia jocul până când acesta nu a fost dat afară din arenă.

Bianca Andreescu

Credit imagine: Eurosport

Bianca Andreescu (44 WTA) a început cu stângul sezonul de hard din Statele Unite, fiind învinsă în primul tur de la Washington de Marta Kostyuk (34 WTA), la capătul unui meci dramatic. Canadianca de origine română a început perfect confruntarea și și-a adjudecat primul set cu 6-2, după numai 35 de minute.
Andreescu a început să greșească mai mult în manșa secundă și Kostyuk a profitat, câștigând cu 6-3 și împingând meciul în decisiv. Ucraineanca a făcut prima break în setul 3, dar Andreescu a replicat imediat și a egalat la doi. În game-ul 5 al manșei decisive a avut loc un moment foarte tensionat, cu sportiva din Canada în prim plan.
După ce a greșit un serviciu, Andreescu a făcut o criză de nervi, fiind deranjată că un spectator strigă aut la fiecare nereușită a sa. Canadianca a urlat din răsputeri: "Taci!", iar apoi a rugat arbitrul de scaun să cheme supervizorul turneului. Fosta campioană de la US Open a fost atât de supărată încât a refuzat să reia jocul până când spectatorul nu a fost evacuat.

Bianca Andreescu, eliminată dramatic de la Washington, după ce a ratat 3 mingi de meci contra Martei Kostyuk

Acest lucru s-a întâmplat după câteva minute, dar pauza nu i-a priit deloc jucătoarei de origine română. Kostyuk a reușit un nou break, pe care apoi l-a confirmat, desprinzându-se la 4-2. Andreescu a avut puterea să revină și a ajuns să conducă cu 5-4, scor la care a irosit o primă minge de meci.
Dramatismul a atins cote uriașe în finalul partidei. La 6-5 pentru ea, Andreescu a avut 40-15 pe serviciul adversarei, dar s-a prăbușit inexplicabi, irosind și acele două mingi de meci. Canadianca a comis 4 erori neforțate la rând și s-a ajuns în tie-break, unde Kostyuk a fructificat prima șansă de a închide meciul și s-a impus cu scorul final de 2-6, 6-3, 7-6(5), după două ore și 44 de minute de joc.
Pentru un loc în sferturile de finală ale competiției, Marta Kostyuk va juca împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia, a doua favorită a turneului, care a avut un prim tur liber. Cele două s-au mai întâlnit de două ori în carieră, dar în urmă cu mulți ani. Garcia a câștigat în 3 seturi ambele dispute, desfășurate pe zgură, în 2018 și 2019.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo