Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revenire senzațională! O finalistă de Grand Slam a cedat doar 3 game-uri în primul meci disputat după 713 zile

Bianca Dumitru

Publicat 01/08/2023 la 23:22 GMT+3

Jennifer Brady s-a calificat în această seară în turul 2 al turneului WTA 500 de la Washington, după ce a învins-o pe Anhelina Kalinina. Americanca, finalistă la Australian Open în 2021, a obținut astfel prima sa victorie în circuit după 713 zile.

Jennifer Brady

Credit imagine: Getty Images

Jennifer Brady a obținut în această seară calificarea în turul 2 al turneului WTA 500 de la Washington, după ce a învins-o pe Anhelina Kalinina (locul 27 WTA), în două seturi, scor 6-2, 6-1, după o oră și 10 minute de joc.
Acesta a fost primul meci în circuitul WTA după 713 zile pentru americanca, finalistă la Australian Open în 2021, aflată în prezent pe locul 1056 mondial.
Rezultatul este cu atât mai impresionant cu cât sportiva de 28 de ani a cedat doar 3 game-uri, iar în setul 2 a reușit să lege 6 game-uri consecutive, în care nu a cedat mai mult de două puncte.
Trebuie menționat că acesta a fost primul meci al lui Brady în circuitul WTA după 713 zile, dar ea a revenit pe teren după 23 de luni, în urmă cu două săptămâni, la un turneu ITF din Canada.
La Washington, în turul 2, Jennifer Brady o va înfrunta pe învingătoarea din partida Qinwen Zheng - Madison Keys.
Citește și:

Jennifer Brady, în finala Australian Open 2021

În februarie 2021, Jennifer Brady s-a calificat în prima sa finala de Grand Slam, la Australian Open, după un meci pe muchie de cuțit cu Karolina Muchova, încheiat în 3 seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4.
Tensiunea a atins cote înalte în ultimul game al meciului, iar jucătoarea din Statele Unite a avut nevoie de 5 mingi de meci pentru a se impune. La prima dintre ele (40-30) a avut loc un episod mai rar întâlnit.
Brady a trimis o minge adâncă, iar Muchova a returnat în fileu, moment în care Brady s-a aruncat pe genunchi crezând că a câștigat. Nu a fost însă așa, deoarece decizia sistemului Hawk-Eye a fost aut, iar reluările au confirmat, astfel că meciul s-a prelungit.
În final, Brady a câștigat, dar acel moment putea reprezenta un punct de cotitură în partidă, întrucât Muchova a avut ulterior 3 șanse de a trimite setul decisiv în prelungiri.
La finalul partidei, americanca a fost extenuată și copleșită de emoții: "Nu-mi mai simt picioarele. Picioarele îmi tremură și inima îmi zboară. Sunt extrem de încântată să fiu în finală la Australian Open", a spus Brady atunci.
Ulterior, Jennifer Brady a fost învinsă în finala Australian Open de Naomi Osaka, scor 6-4, 6-3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo