Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Svitolina-Azarenka, meci ireal la Washington, cu 17 break-uri în două seturi! Bielorusa, gest superb

Nicu Savin

Actualizat 01/08/2023 la 08:00 GMT+3

Elina Svitolina - Victoria Azarenka a fost cel mai așteptat meci din primul tur al turneului WTA 500 de la Washington, asta și după ce duelul lor de la Wimbledon s-a terminat cu o mare controversă. Ucraineanca s-a impus în două seturi, dar partida a fost una total atipică, înregistrându-se 17 break-uri. La final, bielorusa a evitat orice polemică și a făcut un gest superb către adversară.

Elina Svitolina și Victoria Azarenka (Washington, 01.08.2023)

Credit imagine: Eurosport

Elina Svitolina și Victoria Azarenka au oferit un meci dramatic în optimile de finală de la Wimbledon, acum 3 săptămâni, care s-a terminat cu un mare scandal, după ce bielorusa a fost huiduită de public pentru că nu și-a așteptat adversara la fileu pentru a o saluta. Vika știa că ucraineanca nu va da mâna cu ea, în contextul războiului din Ucraina și de a aceea s-a dus direct la locul său, dar o parte din fani a taxat-o și de acolo s-a iscat controversa.
Sorții au decis ca cele două jucătoare să se întâlnescă din nou, în primul tur al turneului WTA 250 de la Washington. De această dată, organizatorii au evitat orice polemică și au anunțat din timp că nu va fi nicio strângere de mână la final, astfel că cele două jucătoare au fost scutite de o presiune în plus și s-au putut concentra numai pe meci.

Elina Svitolina a învins-o pe Victoria Azarenka la Washington, după un meci cu 17 break-uri

Partida a fost una absolut nebună, iar învingătoare a fost din nou Elina Svitolina, scor 7-6, 6-4. Desfășurarea meciului a fost total atipică, mai ales pentru un meci pe hard, între două combatante cu servicii destul de puternice. Ucraineanca a condus cu 3-0 în primul set, dar Azarenka a câștigat apoi 5 game-uri la rând. Bielorusa nu a avut forța să închidă setul în favoarea sa și s-a ajuns în tie-break, unde Svitolina s-a impus clar, 7-2.
Dacă în primul set doar 4 game-uri au fost câștigate de jucătoarea aflată la serviciu, în cel de-al doilea s-a depășit orice imaginație. Azarenka nu și-a făcut nici măcar o dată serviciul în manșa secundă, iar singurul game câștigat de Svitolina pe lansare a fost suficient pentru a se impune cu 6-4 și a se califica în runda secundă a competiției.
În total au fost 17 break-uri din 22 de game-uri jucate în meciul din capitala Statelor Unite, un scenariu foarte rar pentru un asemenea nivel. De notat că partida s-a terminat fără niciun fel de polemică între cele două jucătoare. După ultimul punct, Azarenka i-a arătat adversarei degentul mare, în semn că-i înțelege decizia de a nu o saluta. Ambele au dat mâna cu arbitrul și s-au îndreptat fiecare la locul lor.
Elina Svitolina a obținut prima sa victorie pe hard după mai bine de un an și va juca în optimi cu Daria Kasatkina, care a trecut în două seturi de Elise Mertens, scor 6-3, 7-5.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo