Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirra Andreeva, turneul carierei! A învins numărul 14 WTA și s-a calificat în turul 3 de la Madrid, la doar 15 ani

Alex Masgras

Actualizat 27/04/2023 la 17:11 GMT+3

Mirra Andreeva continuă parcursul excelent de la Madrid. După victoria din primul tur în fața finalistei US Open 2021 Leylah Fernandez, Andreeva a învins-o și pe Beatriz Hadad Maia, a 14-a jucătoare a lumii. Tânără care va împlini 16 ani pe 29 aprilie s-a calificat în turul al treilea după victoria cu 7-6(6), 6-3.

Mirra Andreeva gana su primer partido en el Mutua Madrid Open

Credit imagine: Getty Images

Mirra Andreeva face cel mai bun turneu al carierei. Tânăra de 15 ani s-a calificat în turul al treilea de la Madrid după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, numărul 14 WTA, scor 7-6(6), 6-3, după 2 ore și 13 minute de joc.
În primul set, Andreeva și-a pierdut de două ori serviciul, dar a reușit să revină. Condusă cu 4-3, ea avut șansa de a face al doilea rebreak, după ce a condus cu 40-0 pe serviciul jucătoarei din Brazilia, care s-a distanțat la 5-3. După un game alb pe propriul serviciu, Andreeva a reușit al doilea break și a restabilit echilibrul în set.
La 6-5 în favoarea sa, Andreeva a ratat o primă minge de set. Acest lucru nu a afectat-o pentru că a reușit în tiebreak să salveze trei mingi de set, reușind să revină de la 3-6 și să se impună cu 8-6.
Setul al doilea a început cu un nou break realizat de Andreeva, care a reușit să își mențină avantajul și să încheie partida cu un nou break, câștigând setul secund cu 6-3.
Citește și:

Mirra Andreeva s-a calificat în turul al treilea de la Madrid

Andreeva continuă astfel parcursul foarte bun început ieri, atunci când a învins-o pe Leylah Fernandez, finalista in 2021 de la US Open. Cu victoria de astăzi, tânăra care va împlini 16 ani pe 29 aprilie a ajuns la 13 victorii consecutive. Ea vine după două titluri câștigate în Elveția, ambele din categoria ITF W60. La Madrid, Andreeva a obținut și primele două victorii în circuitul WTA.
Născută la Krasnoyarsk, Andreeva locuiește în Franța și se antrenează la Elite Tennis Center sub îndrumarea lui Jean-Rene Lisnard, cel care i-a mai antrenat pe Daniil Medvedev și Andrey Rublev. Erika Andreeva, sora ei de 18 ani, este locul 114 în clasamentul WTA, iar cele două vor juca vineri în proba de dublu împotriva perechii Nadiia Kichenok/Kimberley Zimmermann.
În turul al treilea, Mirra Andreeva va juca împotriva câștigătoarei dintre Marketa Vondrousova (80 WTA) și Magda Linette (19 WTA).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo