Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Azarenka, OUT de la Montreal din cauza unei accidentări! Ce s-a întâmplat înaintea duelului cu Stephens

Bianca Dumitru

Publicat 09/08/2023 la 11:58 GMT+3

Victoria Azarenka s-a calificat luni în turul 2 la Montreal, unde ar fi trebuit să o înfrunte pe Sloane Stephens. Sportiva din Belarus a fost nevoită, însă, să se retragă din competiție din cauza unei accidentări.

Victoria Azarenka

Credit imagine: Getty Images

Victoria Azarenka s-a impus luni, în primul tur al turneului WTA de la Montreal, în fața Magdei Linette, scor 6-3, 6-0, după o oră și 37 de minute de joc.
Sportiva din Belarus s-a calificat, astfel, în turul 2, unde ar fi trebuit să dea peste Sloane Stephens. Meciul trebuia să aibă loc în această dimineață, dar Azarenka s-a retras din competiție înainte de startul partidei.
Jucătoarea de pe locul 19 WTA s-a accidentat la încălzire și nu a putut să mai joace, alegând să se retragă pentru a nu risca să-și agraveze problema cu circa două săptămâni înainte de startul US Open.
În aceste condiții, Sloane Stephens a avansat în turul 3, urmând să dea peste învingătoarea din duelul Jennifer Brady - Elena Rybakina.
Citește și:

Azarenka, discurs manifest la Montreal

După victoria din primul tur, belorusa a profitat de conferința de presă pentru a-și exprima toate frustrările legate de tenis în general. Întâi, Azarenka a fost întrebată despre decizia ucrainencelor de a nu da mâna cu adversarele din Rusia și Belarus, iar răspunsul ei nu a lăsat loc de interpretări.
Ulterior, sportiva a intrat și mai mult în detalii și a vrut să abordeze și problemele generale pe care le înfruntă tenisul în prezent. Belorusa s-a declarat extrem de iritată de faptul că tenisul refuză să se schimbe în ciuda faptului că lumea și publicul se schimbă în jurul acestui sport. În opinia ei, există mai multe soluții care ar îmbunătăți semnificativ acest sport.
Victoria Azarenka a transmis că nu înțelege de ce jucătorii încă mai trebuie să joace în cadrul Grand Slam-urilor pe sistemul cel mai bun din cinci seturi, precizând că meciurile lungi dăunează tenismenilor:
"Trebuie să ne uităm la piață. Trebuie să ne uităm la public. Trebuie să ne uităm unde se îndreaptă alte sporturi și alte ligi. Nu trebuie să transformăm tenisul în ceva ce nu este: de exemplu, la Wimbledon în proba de dublu, înainte, se juca în cinci seturi, lucru care s-a schimbat acum. Vremurile se schimbă, importanța fizicului în sport se schimbă.
Dacă vorbim de a avea evenimente de calitate, scurtarea meciurulor ar fi soluția perfectă, jucătorii vor fi mai sănătoși și vor juca mai mult. Vom avea mai multe rivalități, există un avantaj. Uneori, în tenis sunt oameni care nici măcar nu participă sau nu joacă mult timp. Nu am toate răspunsurile, dar e ceva ce merită investigat.
Unele lucruri pot merge prost, dar te poți uita în urmă și poți vedea ce s-a întâmplat. Trebuie să luăm în calcul și alte opțiuni, pentru că de-a lungul timpului, în turneele de Grand Slam, cea mai 'bună' idee pe care au avut-o pentru a adăuga mai mult dramatism este ca jucătorii să joace cinci seturi. Îmi pare rău, dar ăsta este cel mai prostesc lucru pe care l-am auzit vreodată", a transmis Azarenka.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo