Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campioana olimpică din 2021, luată pe sus la Montreal pentru teste anti-doping: "Nu știu la ce se așteptau"

Andrei Nicolae

Publicat 10/08/2023 la 16:03 GMT+3

Belinda Bencic, campioana olimpică de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost supusă la Montreal unor teste anti-doping ce au durat o oră și jumătate. Decizia respectivă a organizatorilor a venit ca urmare a victoriei elvețiencei în fața americanei Alycia Parks, la capătul a aproape trei ore de joc.

Belinda Bencic en huitièmes de finale de l'US Open

Credit imagine: Getty Images

Tenismena din Elveția în vârstă de 26 de ani a jucat în turul secund de la Rogers Cup împotriva Alyciei Parks și a avut un meci dificil în fața americanei. Bencic a reușit totuși să se impună și să se califice mai departe după un duel ce a durat 2 ore și 41 de minute, încheiat cu scorul de 6-3, 5-7, 6-4.
Campioana olimpică en-titre la simplu feminin a fost imediat după victorie luată de-o parte pentru un test anti-doping, decizie ce i-a lăsat un gust amar elvețiencei. Semifinalista de la US Open din 2019 a vorbit despre evenimentul respectiv la conferința de presă de după meci și s-a arătat supărată de cele întâmplate.
Bencic a mărturisit că nu a putut merge la baie după un meci de aproape trei ore, nu a putut mânca și singurul lucru pe care a putut să îl facă înainte să vină la testări a fost să meargă la duș și să își facă o baie cu gheață. Mai mult decât atât, elvețianca s-a arâtat surprinsă de decizia propriu-zisă de a fi testată după victoria sa.
Citește și:

Bencic, reacție acidă după ce a fost testată anti-doping

"Păi, tocmai ce am petrecut o oră și jumătate la anti-doping (n.r. la testări) fără să am voie să mă duc la baie după un meci de trei ore, evident. Nu știu la ce se așteptau și nu știu de ce am fost testată anti-doping după ce am câștigat. Deci, am făcut asta. Nici măcar nu am mâncat. Sunt aici acum (n.r. la conferință).
Am avut o baie cu gheață rapidă. A trebuit să îi implor să am o baie cu gheață și un duș de fapt. Așa sunt noile reguli. Deci, da, așa mă recuperez, cred. Nu e ideal", a transmis Bencic, potrivit Tennis Up To Date.
În turul următor de la Rogers Cup, medaliata cu aur de la Tokyo va juca cu Petra Kvitova, favorita cu numărul 7 a turneului.
Turneul ATP Masters Toronto se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo