Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Caroline Wozniacki a revenit în tenis cu o victorie după 1292 de zile de pauză. Calificare la pas la Montreal

Andrei Nicolae

Publicat 08/08/2023 la 21:51 GMT+3

Caroline Wozniacki a revenit în circuitul feminin la Rogers Cup, iar daneza a debutat astăzi în fața australienei venite din calificări, Kimberly Birell. Campioana de la Australian Open din 2018 s-a impus în fața tenismenei de la Antipozi și a obținut astfel prima ei victorie după o perioadă în care a lipsit din sportul alb timp de trei ani și jumătate.

Caroline Wozniacki of Denmark before playing against Kimberly Birrell of Australia in the first round on Day 2 of the National Bank Open Montréal at Stade IGA

Credit imagine: Getty Images

Fosta lideră mondială din 2010 a revenit cu stil în circuitul feminin, grație unei victorii la pas în primul tur al Masters-ului de la Montreal. Wozniacki a învins-o în doar o oră și 38 de minute pe australiana Kimberly Birell, cu un dublu 6-2.
În primul set, ambele jucătoare au fost destul de nesigure pe propriul serviciu, însă Wozniacki a făcut totuși mai multe break-uri decât adversara sa. Daneza a câștigat patru game-uri pe serviciul australienei, în timp ce sportiva venită din calificări doar două. În actul secund, lucrurile au stat mai simplu pentru campioana de la Australian Open din 2018, care nu și-a mai cedat serviciul și a profitat de două break-uri făcute.
Daneza revine astfel după trei ani și jumătate, respectiv 1292 de zile, cu o victorie în tenis. Ultimul meci jucat de Wozniacki fusese la Australian Open 2020, pe 24 ianuarie, după care aceasta și-a anunțat retragerea, dorindu-și să petreacă mai mult timp cu familia sa. Caroline a decis totuși să revină în sportul alb, după ce a realizat că are forța necesară să se întoarcă pe teren, iar organizatorii de la Montreal i-au acordat o șansă oferindu-i o invitație la turneu.
Citește și:

Wozniacki, bornă impresionantă la Montreal

Grație victoriei de astăzi de la Montreal, Caroline Wozniacki a atins și o bornă impresionantă chiar la revenirea sa în tenis. În urma succesului cu Birell, daneza a ajuns pe locul al treilea într-un clasament al victoriilor la turneele de Masters 1000, introduse în 2009.
Wozniacki a egalat-o pe Petra Kvitova și cele două împart acum ultima treaptă a podiumului, cu 177 de victorii. Pe primul loc în acest clasament se află Victoria Azarenka, care a devansat-o astăzi pe Simona Halep din top.
În turul secund de la Montreal, Caroline Wozniacki va da piept cu învingătoarea partidei dintre Marketa Voncrousova, câștigătoarea de la Wimbledon, sau egipteana Mayar Sherif.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo