Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elena Rybakina, eliminată în semifinale la Montreal! Rusoaica Samsonova, săptămână de vis în Canada

Irina Aldea

Actualizat 14/08/2023 la 11:29 GMT+3

Elena Rybakina a fost duminică eliminată în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Montreal. Kazaha a cedat în mod surprinzător în fața Liudmilei Samsonova, rusoaica aflată pe locul 18 WTA.

Elena Rybakina

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina a ratat calificarea în marea finală de la Montreal, după ce a cedat în fața rusoaicei Liudmila Samsonova, ocupanta locului 18 și favorita numărul 15 la turneul din Canada. Kazaha, campioană la Wimbledon în 2022, a cedat cu scorul de 6-1, 1-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 45 de minute de joc.
După primul set, Rybakina părea să fie în control total, cedând un singur game. Totuși, Samsonova i-a întors serviciul adversarei ei și a câștigat setul secund în aceeași manieră. În decisiv, rusoaica a fost mult mai activă și dispusă la efort, obținând o nouă victorie uriașă, după ce în optimile de finală a reușit s-o învingă pe a doua jucătoare a lumii, Aryna Sabalenka.
CITEȘTE ȘI:

Elena Rybakina, eliminată în semifinale la Montreal. Samsonova a produs o nouă surpriză

Pentru Liudmila Samsonova, această săptămână e fără doar și poate foarte specială. Rusoaica în vârstă de 24 de ani a învins două adversare din Top 5 la Montreal (Aryna Sabalenka nr. 2 și Elena Rybakina nr. 4) - mai multe decât în întreaga sa carieră înainte de acest turneu. Ea le-a învins pe parcurs pe Siniakova, Zheng, Sabalenka, Bencic și azi pe Rybakina.
În finala turneului de 1000 de puncte de la Montreal, Liudmila Samsonova o va întâlni pe americanca Jessica Pegula (3 WTA), care în semifinale a eliminat-o surprinzător pe Iga Swiatek, liderul mondial din WTA. Pentru Samsonova este cea de-a doua finală din acest an, după ce a fost învinsă în ultimul act de la WTA Abu Dhabi. Pegula intră în finală cu un avantaj clar, asta pentru că americanca a apucat să-și dispute ieri semifinala, având mai mult timp de odihnă la dispoziție. În plus, finala se va disputa tot azi, peste câteva ore.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo