Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, reacție de campioană după eliminarea de la Montreal

Ion Alexandru

Publicat 13/08/2023 la 08:58 GMT+3

Iga Swiatek s-a oprit în semifinale la Montreal după un meci pierdut în trei seturi în fața americancei Pegula. Poloneza știe că acest turneu este doar încălzirea pentru US Open și spera să dea lovitura la New York, unde este campioană en titre. Pegula va juca finala din Canada cu învingătoarea semifinalei amânate din cauza ploii dintre Rybakina și Samsonova.

Iga Swiatek à Montréal en 2023

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek, principala favorită la turneul de la Montreal, a ratat șansa de a juca finala de astăzi, după ce a pierdut în fața americancei Pegula. Favorita 4 a turneului canadian s-a impus cu scorul de 6-2, (4) 6-7, 6-4, la capătul unui meci care a durat peste două ore și jumătate.
Victoria obținută de americancă e cu atât mai impresionantă cu cât a revenit de la 2-4 în setul decisiv. Jessica Pegula va încerca sã cucerească al 2-lea titlu WTA 1000 al carierei și al 3-lea titlu la general. În finala de la Montreal, programată luni dimineață, Pegula o va întâlni pe câștigătoarea semifinalei dintre Elena Rybakina și Liudmila Samsonova, meci care se va disputa de la ora 20.30 după ce a fost amânat din cauza ploilor abundente.

Swiatek, reacție realistă după meciul pierdut cu Pegula

În primele 7 meciuri directe, Swiatek a câștigat de 5 ori, iar această înfrângere de la Montreal este un duș rece pentru poloneza care domină circuitul de tenis feminin.
Meciul de azi a fost greu din punct de vedere fizic, am avut doar 16 ore pentru recuperare. Am dormit puțin pentru că este mereu dificil după un meci ca ieri, cu atâta adrenalină. Dar trebuie să te descurci cu asta, este viața jucătorului de tenis, am făcut tot ce am putut. Bineînțeles că nu am fost atât de proaspătă astăzi, dar factorul fizic nu-l învoc niciodată ca un motiv pentru care pierd meciuri
Serviciul a contat foarte puțin în partida câștigată de Pegula. Nu mai puțin de 19 breakuri au fost realizate de cele două jucătoare în cele 3 seturi intense de la Montreal. Swiatek a fost depășită, ca statistică, atât pe primul serviciu, cât și pe al doilea.
Citește și:
"Intensitatea jocului a fost foarte mare, deși nici eu nu am început bine. Am fost breakuri consecutive reușite de fiecare dintre noi în primele minute ale meciului, dar apoi ea a forțat cu adevărat, așa că a trebuit să schimb ceva. A funcționat în al doilea set, dar în al treilea nu știu ce s-a întâmplat. Trebuie să văd din nou meciul și să analizez motivele, deoarece ea lupta pentru toate punctele și eu la fel. Am încercat să joc agresiv tot timpul, pe tot parcursul jocului, dar au fost momente când nu am luat decizii bune. A fost un meci dificil, cu siguranță" a spus Swiatek după înfrângerea din semifinala de la Montreal.
Poloneza de 22 de de ani este campioana în exercițiu de la US Open după ce în finala de anul trecut a învins-o pe Ons Jabuer în două seturi, 6-2, 7-6.
Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open va fi în perioada 28 august - 10 septembrie pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo