Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A vrut să se retragă în urmă cu un an, iar acum a urcat în premieră în Top 50 ATP. Poveste fabuloasă la Toronto

Andrei Nicolae

Actualizat 10/08/2023 la 17:04 GMT+3

Aleksandar Vukic este un jucător care a început ușor ușor să își creeze un nume în circuitul masculin, fiind calificat în turul al treilea la momentul actual la Masters-ul de la Toronto. Situația australianului care și-a asigurat un loc în Top 50 ATP nu a fost însă dintotdeauna "roz", deoarece în urmă cu un an acesta voia să se retragă după o accidentare la cot.

Aleksandar Vukic | Tennis | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Drumul către succes în tenis nu este niciodată ușor, iar acest lucru este demonstrat deseori de mulți jucători care sunt prezenți în circuit. Ultimul exemplu care demonstrează că sportul alb oferă și multe obstacole este Aleksandar Vukic, australianul de 27 de ani prezent la Masters-ul de la Toronto.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Tenismenul de la Antipozi, cu părinți din Bosnia și Herțegovina, a intrat mai târziu în circuitul masculin, după ce a absolvit Universitatea din Illinois. Decizia de a merge la o facultate i-a afectat clar prezența lui Vukic în turnee, deoarece în prima parte a carierei sale a avut foarte puține prezențe la competiții.
Pe parcurs, jucătorul din Australia a început să aibă apariții mai dese în turneee, însă nu la cel mai înalt nivel, ci la competiții de tip Challenger. Vukic nu își găsea încă reperele pentru a deveni un jucător de top, deși se afla la vârsta la care trebuia să evolueze din ce în ce mai mult.
Citește și:

A vrut să își ia "adio" de la sport și acum este în Top 50 ATP

Fără să aibă un mare succes nici la turneele de tip Challenger, Vukic a întâmpinat probabil cel mai dificil moment al carierei sale în urmă cu un an, când o accidentare la cot l-a ținut departe de teren preț de jumătate de an. În perioada sa de recuperare, australianul a avut în minte gânduri privind retragerea din sport, măcinat probabil și de imposibilitatea de a deveni un jucător de top.
Familia sa i-a fost alături însă, iar Vukic nu a renunțat și a continuat să tragă tare în sportul alb, iar în prezent roadele muncii sale apar. În ultimele luni, tenismenul de 27 de ani a început să apară din ce în ce mai mult la turnee de cel mai înalt calibru, ATP Tour, reușind câteva rezultate care l-au propulsat în clasamentul ATP.
Sportivul de la Antipozi s-a calificat recent în finala turneului de la Atlanta, unde a fost învins de Taylor Fritz, însă simpla sa prezență în ultimul act a contat enorm pentru el. Acum, Vukic și-a garantat prezența în turul 3 la Toronto, după ce a trecut de jucători precum Borna Coric sau Sebastian Korda.
Rezultatele sale recente i-au oferit un "boom" și în clasamentul ATP. Deși în februarie se afla în afara Top 200, la momentul actual Vukic se află pe locul 47 în ierarhia live ATP. În continuare pentru australian urmează un meci de "foc" cu Gael Monflis, în optimile de la Rogers Cup. Dacă se va califica mai departe, acesta va ajunge pentru prima dată în sferturile unui turneu de acest calibru.
Turneul ATP Masters Toronto se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo