Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Horia Tecău și-a luat rămas bun de la tenis. Mesajul emoționant postat după ultimul meci disputat în circuit

Irina Aldea

Publicat 18/11/2021 la 17:11 GMT+2

Horia Tecău și-a încheiat azi cariera cu o victorie, la Turneul Campionilor de la Torino, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.

Horia Tecău

Credit imagine: Instagram

Horia Tecău a decis că a sa carieră va lua sfârșit la finalul acestei săptămâni. După două înfrângeri încasate duminică și luni la Torino, sportivul nostru a obținut și o victorie, în fața perechii Marcel Granollers-Pujol și Horacio Zeballos, scor 6-3, (1)6-7, 10-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 41 de minute de joc.
La capătul acestui Turneu al Campionilor, Horia Tecău își ia rămas bun de la tenis: "O avalanșă de emoții. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit și pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, sala de clasă, m-a învățat să visez, să cred și să-mi dezvolt abilitățile de viață în acest proces. Energia terenului de tenis, a fanilor m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit și să transform toată această energie într-o formă nouă", a transmis Horia Tecău pe contul personal de Instagram.

Horia Tecău, final de carieră. Mesaj emoționant publicat pe Instagram

Horia Tecău a cucerit de-a lungul carierei nu mai puțin de 38 de titluri de dublu, dintre care trei de Grand Slam (Wimbledon 2015 și US Open 2017, alături de Jean-Julien Rojer și unul la dublu mixt, în 2012, la Australian Open, alături de Bethanie Mattek-Sands). În plus, la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, Tecău a cucerit medalia de argint, alături de Florin Mergea.
Tenismenul din Constanța s-a calificat anul acesta pentru a 7-a oară la Turneul Campionilor, după ce a mai fost prezent la edițiile din 2011 (grupe alături de Robert Lindstedt), 2012 (grupe alături de Robert Lindstedt), 2014 (grupe alături de Julien Rojer), 2015 (titlu alături de Julien Rojer), 2017 (grupe alături de Julien Rojer) și 2019 (grupe alături de Julien Rojer). Campionii en-titre sunt Wesley Koolhof din Olanda și Nikola Mektic din Croația.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo