Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic îi mai dă o "lovitură" lui Alcaraz, cu ajutorul ATP: "Mai morbid decât atât, imposibil!"

Irina Aldea

Actualizat 13/11/2023 la 15:35 GMT+2

Novak Djokovic l-a învins duminică seară pe Holger Rune într-un meci epic, asigurându-și locul 1 ATP la final de sezon 2023. Trofeul destinat liderului mondial îl va primi înainte de meciul Alcaraz – Zverev. Colegii de la Eurosport Spania titrează: "Mai morbid decât atât, imposibil!"

Djokovic, victorie istovitoare cu Rune la Turneul Campionilor! Mingea de meci de la Torino

Novak Djokovic l-a învins pe danezul Holger Rune, cu scorul de 7-6 (4), (1) 6-7, 6-3, duminică, în meciul său de debut la Turneul Campionilor, de la Torino, iar acest succes îi asigură încheierea anului pe primul loc în clasamentul ATP. Djokovic, 36 ani, stabileşte astfel un nou record, fiind pentru a opta oară când va termina sezonul pe primul loc în ierarhia mondială, după 2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020 şi 2021.î
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul Campionilor de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Sârbul s-a asigurat totodată că va deveni primul jucător din istorie care petrece 400 de săptămâni în fruntea clasamentului ATP (406 săptămâni garantate). Novak Djokovic vizează al şaptelea său titlu la Turneul Campionilor, care reuneşte cei mai buni opt jucători ai lumii într-un sezon competiţional. În prezent, "Nole" este la egalitate în privinţa numărului de trofee la Turneul Campionilor (şase) cu elveţianul Roger Federer.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic îi mai dă o "lovitură" lui Alcaraz, cu ajutorul ATP

Novak Djokovic va primi azi trofeul destinat liderului mondial la final de sezon 2023, chiar înainte de meciul Alcaraz – Zverev. Colegii de la Eurosport Spania au titrat: "Mai morbid decât atât, imposibil: Djokovic își va primi trofeul pentru numărul 1 în prezența lui Carlos Alcaraz". Practic, principalul contracandidat al lui Djokovic la locul 1 ATP, Carlos Alcaraz, va trăi pe viu cum sârbul primește trofeul mult râvnit la final de sezon.
"Carlitos va fi protagonist împotriva jucătorului care în acest sezon l-a detronat din fruntea clasamentului. De fapt, sârbul va moșteni premiul pe care Carlos l-a ridicat anul trecut, pe aceeași scenă, la Pala Alpitour din Torino, în care are loc Turneul Campionilor 2023", au mai scris colegii de la Eurosport Spania.
Cine câștigă marele trofeu la Turneul Campionilor în 2023?
Djokovic, care a ridicat la Paris, în urmă cu 8 zile, al 40-lea său titlu Masters 1.000, un record absolut, și-a atins deja principalul obiectiv: "Pentru mine, cel mai mare obiectiv în acest moment este să termin sezonul ca număr 1 mondial, așa că sper să reușesc acest lucru. Am nevoie de o victorie, așa că sper să se întâmple asta", a declarat Djokovic, vineri, la gala premergătoare începerii turneului. "Și apoi, bineînțeles, mi-ar plăcea să câștig și turneul", a mai spus el.
Turneul Campionilor, care se desfãșoarã în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmãrit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo