Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zverev a dezvăluit cheia succesului cu Alcaraz de la Torino! Ce a spus de "sperietura" din decisiv

Nicu Savin

Publicat 13/11/2023 la 20:25 GMT+2

Alexander Zverev a început excelent Turneul Campionilor, învingându-l în 3 seturi pe Carlos Alcaraz, scor 6-7(3), 6-4, 6-3. La final, germanul s-a declarat foarte încântat să-l învingă pe unul dintre cei mai buni jucători ai lumii și a dezvăluit că serviciul a fost cheia acestui succes.

Zverev, revenire de senzație la Turneul Campionilor cu Alcaraz! Mingea de meci de la Torino

Primul meci din grupa roșie de la Turneul Campionilor i-a adus față în față pe Alexander Zverev și Carlos Alcaraz, iar confruntarea a fost una demnă de această competiție. Ibericul a câștigat primul set la tie-break, dar Zverev nu a cedat mental și a revenit superb, impunându-se în final cu scorul de 6-7(3), 6-4, 6-3.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul Campionilor de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Germanul a fost jucătorul mai bun pe tot parcursul partidei. Al 8-lea jucător al lumii a terminat partida cu 16 ași, 37 de lovituri direct câștigătoare și numai 5 erori neforțate. În plus, Zverev și-a cedat o singură dată serviciul și în general a excelat când a pus mingea în joc, având un procentaj al primului serviciu de 77% (a câștigat 79% din punctele în care a pus prima minge în teren).

Alexander Zverev, convins că serviciul la ajutat să-l învingă pe Alcaraz la Turneul Campionilor

De altfel, Zverev a dezvăluit că serviciul excelent a fost cheia acestui succes răsunător. Câștigător al Turneului Campionilor în 2018 și 2021, neamțul s-a declarat foarte încântat că a reușit să-l învingă pe unul dintre cei mai buni jucători din lume.
"Serviciul meu m-a ajutat foarte mult. Sunt mulțumit de victorie. Este întotdeauna frumos să-i învingi pe cei mai buni jucători din lume. El este cu siguranță unul dintre ei. Este special să câștigdin nou pe acest teren.", a spus Zverev.
În setul 3, germanul a căzut și a acuzat dureri la gleznă, iar cu siguranță fanii săi și-au adus aminte de accidentarea oribilă de la Roland Garros 2022, în semifinala cu Rafa Nadal. Zverev a recunoscut că s-a confruntat cu o durere enervantă ulterior, dar nu crede că este ceva serios.
"Nu mi-am sucit glezna. Am alunecat și am simțit o durere la tendonul meu Ahile. A fost o durere enervantă, dar nu cred că s-a rupt nimic. Nu este nimic în comparație cu Paris 2022. În timpul meciului nu am simțit mare lucru, dar acum, când stau aici, simt ceva mai tare. Dar sper că totul este OK", a spus Zverev.
picture

Momten de panică la Turneul Campionilor! Zverev, prăbușit la pământ în meciul cu Alcaraz

În al doilea meci de la Turneul Campionilor, Alexander Zverev îl va înfrunta pe învingătorul partidei Daniil Medvedev - Andrey Rublev, care va avea loc în această seară, de la ora 22:00.
Turneul Campionilor, care se desfãșoarã în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmãrit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo