Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zverev, complimentul suprem pentru Djokovic, după ce Nole a devenit sigur de #1 ATP la final de 2023

Nicu Savin

Actualizat 13/11/2023 la 22:52 GMT+2

Alexander Zverev a început perfect Turneul Campionilor, învingându-l pe Carlos Alcaraz în 3 seturi, în primul meci din grupa roșie. La conferința de presă de după meci, a fost rugat să comenteze pe seama faptului că Novak Djokovic va termina anul pe locul 1 ATP pentru a 8-a oară în carieră. Germanul a fost plin de laude la adresa lui Nole, spunând că arată impecabil din punct de vedere fizic.

Zverev, revenire de senzație la Turneul Campionilor cu Alcaraz! Mingea de meci de la Torino

Alexander Zverev a avut un start de vis la Turneul Campionilor de la Torino. Germanul a făcut un meci mare contra lui Carlos Alcaraz și s-a impus în 3 seturi, scor 6-7(3), 6-3, 6-4. Zverev a fost impecabil la serviciu, lucru evidențiat de el după partidă. A terminat partida cu 16 ași, 35 de lovituri câștigătoare și numai 5 erori neforțate, cifre care arată că a fost jucătorul superior.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul Campionilor de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Înaintea partidei dintre Zverev și Alcaraz, Novak Djokovic a revenit pe terenul central de la Torino pentru a primi trofeul aferent terminării anului pe locul 1 ATP, statut pe care și l-a conferit prin victoria cu Holger Rune de duminică seara.

Zverev, impresionat de forma fizică a lui Djokovic: "Pare să ibă 26 sau 27 de ani"

La conferința de presă de după meci, Alcaraz și Zverev au fost rugați să comenteze faptul că Nole va fi lider mondial la final de an pentru a 8-a oară în carieră. Dacă ibericul a spus că rivalul său merită din plin acest lucru, Zverev a completat cu câteva referiri la forma fizică de invidiat a lui Djokovic, spunând că acesta arată mai tânăr cu câțiva ani și că probabil este la un nivel mai bun decât acum un deceniu.
"Este un jucător care are grijă de corpul său cât mai bine poate și cred că își îndeplinește ritualurile practic în fiecare zi. Are grijă de el și aceasta este prioritatea lui numărul unu înainte de orice. Cred că s-a descurcat foarte bine în ultimii ani. Are 36 de ani, dar pare să aibă 26 sau 27 de ani. S-ar putea să fie chiar într-o formă mai bună decât acum 10 ani și nu pare să aibă vreo intenție să se oprească", a spus Zverev.
Câștigător la Turneul Campionilor în 2018 și 2021, Alexander Zverev le-a dat emoții fanilor în setul 3 al partidei cu Alcaraz, când a căzut și s-a prins imediat de gleznă. Toată lumea își amintește de accidentarea oribilă suferită de german în semifinala cu Nadal de la Roland Garros 2022, dar acesta a subliniat că nu e vorba de ceva serios.
"Nu mi-am sucit glezna. Am alunecat și am simțit o durere la tendonul meu Ahile. A fost o durere enervantă, dar nu cred că s-a rupt nimic. Nu este nimic în comparație cu Paris 2022. În timpul meciului nu am simțit mare lucru, dar acum, când stau aici, simt ceva mai tare. Dar sper că totul este OK", a spus Zverev.
Cine câștigă marele trofeu la Turneul Campionilor în 2023?
În al doilea meci de la Turneul Campionilor, Alexander Zverev îl va înfrunta pe învingătorul partidei Daniil Medvedev - Andrey Rublev.
Turneul Campionilor, care se desfãșoarã în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmãrit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo