Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, bulversat după finala pierdută cu Jannik Sinner: "Atunci nu am mai știut ce să fac!"

Irina Aldea

Publicat 02/08/2022 la 17:18 GMT+3

Ascensiunea lui Carlos Alcaraz până pe locul 4 mondial a venit cu o înfrângere în finala turneului de la Umag, campionul en-titre pierzând titlul în fața lui Jannik Sinner.

Carlos Alcaraz savoure sa victoire contre Facundo Bagnis en quarts de finale du tournoi ATP 250 d'Umag 2022

Credit imagine: Getty Images

Sezonul pe zgură al spaniolului Carlos Alcaraz, numărul 4 mondial, s-a încheiat în cele din urmă odată cu finala de la Umag. Spaniolul era campion en-titre la ediția din acest an a turneului de la Umag, după ce anul trecut a câștigat primul său titlu în circuit, învingându-l pe Richard Gasquet. Cap de serie numărul 1 în acest an și favorit la titlu, Alcaraz a bifat anul acesta doar finala.
În finala cu al doilea favorit, Jannik Sinner, Alcaraz a pierdut în fața tânărului italian pentru a doua oară în această lună. Sinner a câștigat meciul cu 6-7(7), 6-1, 6-1 și a câștigat al 6-lea său titlu ATP, primul său titlu în acest an și primul său titlu din carieră pe zgură. A fost o finală strălucitoare, pe măsura așteptărilor fanilor tenisului, deoarece ambii au produs un tenis de foarte bună calitate.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, bulversat de jocul lui Jannik Sinner

Sinner a avut o prestație magică împotriva lui Alcaraz, care era favorit, având în vedere că se potrivește mai bine suprafeței. Cu toate acestea, italianul a dat dovadă de o mare determinare pentru a-i refuza spaniolului titlul, întrucât a salvat 9 mingi de break, dintre care 6 într-un singur game din setul al doilea. Acesta s-a dovedit a fi un moment crucial, deoarece Sinner a făcut break chiar în următorul game și a preluat conducerea meciului de atunci.
"Am avut o mulțime de șanse și împotriva unor jucători precum Jannik, dacă nu le fructifici, este greu să învingi. După primul set, el a devenit mai bun, iar eu nu am reușit să găsesc o modalitate de a servi bine. A fost un moment în care nu știam ce să fac sau cum să-l fac să greșească. El a început să reacționeze și asta a fost cheia. Am continuat să ratez și să fiu mai puțin agresiv. Voi încerca să nu mai fac asta data viitoare", a declarat Alcaraz, vorbind cu presa după înfrângerea suferită.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo