Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, după ce a cedat doar un game cu Danielle Collins la Doha: "Eu nu sunt Rybakina sau Sabalenka"

Irina Aldea

Publicat 16/02/2023 la 13:25 GMT+2

Iga Swiatek a recunoscut în fața jurnaliștilor prezenți la Doha că nu este tipul de jucătoare care să câștige cele mai multe puncte cu serviciul.

Iga Świątek przed meczem z Carlą Suarez-Navarro

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek a recunoscut că nu are argumentele necesare atunci când vine vorba de a câștiga puncte prin serviciu precum Aryna Sabalenka și Elena Rybakina. Swiatek este cunoscută mai degrabă pentru retururile sale decât pentru servicii. Viteza pe care numărul 1 mondial este capabilă să o genereze pe loviturile sale de forehand și backhand nu se compară cu niciuna dintre cele mai bune din circuitul actual.
Deși e locul 1 mondial, Iga Swiatek încă simte că trebuie să-și îmbunătățească serviciul. Ea a întâmpinat adesea dificultăți în încheia meciul prin intermediul serviciilor. În timpul conferinței de presă de după meciul de după de la Qatar Open, Swiatek a recunoscut că "nu este Rybakina sau Sabalenka" pentru a câștiga puncte prin serviciu, ci mai degrabă cineva care face acest lucru prin raliuri. Cu toate acestea, ea și-a exprimat speranța de a-și îmbunătăți serviciul în viitor.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek a cedat doar un game cu Danielle Collins la Doha

"Știu că nu sunt genul de jucătoare care să servească și să câștige puncte pur și simplu din serviciu, așa cum nu sunt Rybakina sau Sabalenka. Sunt mai degrabă genul de jucătoare care va pune mingea în teren și va câștiga un punct în urma unui raliu. Dar, cu siguranță, lucrez la serviciul meu și încerc să îl fac din ce în ce mai bun", a spus ea.
Swiatek și-a dat seama că este esențial să își îmbunătățească primul serviciu după parcursul dezamăgitor de la Australian Open 2023: "Practic, în perioada de după Australia, ne-am concentrat cu adevărat pe obținerea unui ritm mai mare pe primul serviciu și cred că a funcționat. Dar voi vedea ce va aduce viitorul. Vom vedea, da", a adăugat jucătoarea de 21 de ani.
Iga Swiatek a părăsit turneul major de la Melbourne abia optimile de finală, după ce a suferit o înfrângere în două seturi în fața viitoarei finaliste, Elena Rybakina. Iga Swiatek a declarat că trebuie doar să își găsească "ritmul" pentru a reuși să lovească constant servicii bune în timpul meciurilor. La Doha, Swiatek e deja în semifinale, după ce adversara din sferturi, Belinda Bencic, s-a retras. În optimi, Swiatek a trecut de Danielle Collins cedându-i americancei un singur game.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo