Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Scene abominabile la Roland Garros: Goffin a fost scuipat cu guma. Ce s-a întâmplat

Cristian Mihală

Actualizat 29/05/2024 la 07:44 GMT+3

Știrile dimineții | Scene reprobabile la Roland Garros, acolo unde David Goffin a avut parte de o atmosferă teribilă din partea fanilor francezi la partida cu favoritul local Mpetshi Perricard. Belgianul a acuzat că a fost permanent șicanat de fani și chiar scuipat cu o gumă.

La célébration de David Goffin après sa victoire sur le court 14 face à Giovanni Mpetshi Perricard

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. David Goffin, în război cu fanii francezi la Roland Garros

Fanii francezi au un istoric bogat de relații tensionate cu unii jucători, mai ales când aceștia au întâlnit un favorit al gazdelor. Dar lucrurile au mers prea departe în confruntarea dintre David Goffin, fost sfertfinalist la Paris în 2016 și noua senzație a tenisului din Hexagon, Giovanni Mpetshi Perricard.
Uriașul de 20 de ani (măsoară 203 centimetri) venea după primul turneu al carierei (la Lyon, unde a învins doi jucători de top 20 ATP în drumul spre titlu), iar suporterii francezi au vrut să îi ofere un avantaj din punct de vedere mental în duelul cu Goffin.
Doar că iubirea pentru favoritul local s-a transformat rapid într-un val de antipatie pregnant pentru Goffin, care, în ciuda acestui lucru, a reușit să se impună, la capătul unui meci electrizant: 4-6, 6-4, 6-3, 6-7, 6-3.
"Când ești insultat timp de 3 ore și jumătate, e normal să mai izbucnești și tu. În mod clar, merg prea departe, dar ce s-a întâmplat azi e o lipsă totală de respect. Unii oameni au fost în arenă doar pentru a crea această mizerie. Atmosfera de azi a fost teribilă, cineva chiar m-a scuipat cu o gumă. Nu înțeleg de ce arbitrul nu a intervenit.
Se plânge foarte multă lume de atmosfera de aici și cred că doar în Franța se întâmplă așa ceva. Iar oficialii ATP sau organizatorii nu iau nicio măsură. La Wimbledon nu e așa, nici în Australia. Și US Open este destul de liniștit prin comparație cu ce se întâmplă aici", a spus Goffin în conferința de presă de la final.
Veteranul de 33 de ani va avea o misiune imposibilă în turul secund, când îl va întâlni pe Alexander Zverev, doar al 3-lea jucător din istorie care l-a învins pe Nadal la Roland Garros.

2. Del Piero, despre marele avantaj al Belgiei la Euro 2024

Belgia poate fi avantajată la EURO 2024 de faptul că nu mai este considerată printre favorite, a declarat fostul mare internaţional italian Alessandro Del Piero, citat de site-ul walfoot.be cu câteva săptămâni înainte de EURO 2024, unde "diavolii roşii" sunt printre adversarii României. Belgianul și neamțul s-au întâlnit de 7 ori până acum și scorul este, în mod neașteptat, favorabil lui Goffin (4-3). Totuși, 4 dintre aceste dispute au avut loc înainte de 2018, când David era la alt nivel, iar Sascha era foarte tânăr.
Campion mondial cu Squadra Azzurra în 2006, Del Piero, prezent în Belgia cu ocazia unui eveniment caritabil, vede asemănări între echipa Italiei, campioana en titre a Europei, şi cea a Belgiei.
"Există probabil o echipă de care toată lumea se teme: Franţa, datorită calităţii şi numărului de jucători pe care îi au pe fiecare post. Apoi vine un grup de mai multe echipe foarte puternice care pot câştiga, apoi altele cu care nu ştii niciodată ce s-ar putea întâmpla. Aici am inclus Italia. Nimeni nu se gândea că va putea câştiga ultimul Campionat European. Este un turneu foarte scurt, totul trebuie să fie perfect la fiecare capitol. Italia o poate face din nou. Avem o inimă mare, o echipă bună şi un selecţioner bun", a opinat Del Piero.
"Belgia este în aceeaşi situaţie (cu cea a Italiei - n. r.), cu nişte individualităţi incredibile. De Bruyne este unul dintre cei mai buni jucători din lume de atâtea sezoane, dacă nu cumva cel mai bun. Belgia poate şi ea să meargă până la capăt. Într-un turneu, joci de fiecare dată o finală, şi un singur mic eveniment poate să schimbe totul", a spus Del Piero.
"Uneori, e preferabil să începi turneul ca outsider, sunt mai puţine aşteptări. Poţi întotdeauna să faci pronosticuri, însă de fiecare dată se va întâmpla un lucru la care nimeni nu se aştepta. Aşa va fi şi anul acesta, iar echipa cu cel mai bun colectiv, care crede cel mai mult în calităţile sale şi în miracole va avea cele mai mari şanse să meargă până la capăt", a adăugat italianul.

3. Robert Jitaru, învins în turneul preolimpic de la Bangkok

Pugilistul român Robert Eusebiu Jitaru a fost învins de americanul Emilio Garcia, la puncte (4-1), în turul al doilea al cat. 63,5 kg, marţi, la turneul preolimpic de box de la Bangkok (Thailanda).
În primul tur, Jitaru câştigase prin KO tehnic în repriza a doua în faţa chinezului Jinxiang Pan.
Robert Jitaru (cat. 63,5 kg), Paul Andrei Arădoaie (cat. 80 kg), pregătiţi de antrenorii Dumitru Dorobanţu şi Valentin Vrânceanu, Mihaela Bădescu (cat. 50 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg), Loredana Marin (cat. 60 kg) şi Andra Sebe (cat. 66 kg), antrenate de Adrian şi Mihaela Lăcătuş, reprezintă România la turneul preolimpic de la Bangkok.
România are până acum o singură reprezentantă calificată la JO 2024, Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo