Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic se operează azi! Marijana Kovacevic îi promisese că "îl repară" în 4 ore

Cristian Mihala

Actualizat 05/06/2024 la 13:31 GMT+3

Marijana Kovacevic, celebrul "vraci de la Belgrad", părea a fi o soluțiție de luat în calcul pentru Novak Djokovic, în speranța că se va putea recupera în timp util pentru Wimbledon și Jocurile Olimpice. Controversata "doctoriță" i-a promis sârbului că îl "repară" în 4 ore, dacă medicii îi spun că va trebui să stea o lună departe de teren, dar acesta a decis, în cele din urmă, să se opereze.

370 de victorii în turneele de Grand Slam! Novak Djokovic, aproape 10 ore pe teren în ultimele 48

Banner Betano
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO
UPDATE Potrivit L'Equipe, Novak Djokovic a efectuat noi teste și a decis să se opereze de urgență, în speranța că va reveni cât mai rapid pe teren.
În momentul de față, nu se știe exact cât va dura recuperarea sârbului, dar în cel mai bun caz va trebui să întrerupă orice efort pentru 3 săptămâni. Ca atare, participarea la Wimbledon pare compromisă, dar sârbul va face toate eforturile pentru a fi apt pentru Paris.
Jocurile Olimpice au rămas marele său obiectiv într-o carieră perfectă, iar competiția de anul acesta e probabil ultima șansă pentru a mai cuceri aurul.
"Operația grăbește recuperarea, poate chiar cu vreo patru săptămâni", a spus Dobrosav Melajac, un kinetoterapeut care e foarte apropioat de Nole.
"Este nerealist să ne așteptăm ca Nole să fie pregătit pentru Wimbledon; poate că se va recupera, dar întrebarea este dacă și-ar putea ridica forma la cel mai înalt nivel, în timp ce deplasarea pe iarbă este solicitantă. Genunchii sunt foarte solicitați, ar fi riscant. Cred că este timp să ne pregătim pentru Jocurile Olimpice", a mai spus acesta.
Știrea inițială

Djokovic, între operație și Marijana Kovacevic

După două meciuri de peste 4 ore, Novak Djokovic a fost nevoit să se retragă de la Roland Garros. În setul doi al optimii cu Cerundolo, sârbul a simțit dureri la genunchi, într-o zonă care îl supărase de mai multe săptămâni. A strâns din dinți și a rezistat eroic în partidă, întorcând scorul incredibil. Doar că ieri, un RMN efectuat la Paris a determinat existența unei probleme serioase la menisc și, prin urmare, sârbul nu a putut continua campania pentru a-și apăra titlul la French Open.
Acum, Nole trebuie să facă investigații suplimentare pentru a vedea cât va dura recuperarea, Wimbledon 2024 și Jocurile Olimpice fiind în pericol, în condițiile în care unii specialiști au spus că, în teorie, e nevoie de o perioadă de recuperare de 4-6 săptămâni. Asta în cazul în care cel care îi va preda șefia de lider mondial lui Sinner, de luni, va alege intervenția chirurgicală, lucru de care jurnaliștii de la Belgrad se îndoiesc.
Salvarea lui Nole ar putea veni de la celebra Marijana Kovacevic, cea care, de-a lungul timpului, a "reparat" în timp record nume uriașe din fotbal: Steteven Gerrard, Frank Lampard, Danko Lazovic, Dejan Stankovic, Zdravko Kuzmanovic, Branislav Ivanovic, Ivica Olic, Darijo Srna, Robin Van Persie, Valeri Bojinov, Ivan De la Pena, Stanislav Manolev, Anatoli Tymoschuk, Vincent Kompany, Pablo Zabaleta, Nigel de Jong, Diego Costa, dar și fotbaliști români.
Marijana este o apropiată a lui Nole, ea ajutându-l în mai multe rânduri, ultima oară la Australian Open 2023, când sârbul a câștigat titlul. Djokovic a chemat-o atunci la Melbourne, "terapeuta" luând loc în boxa lui. "Vraciul" a semnat atunci un contract de confidențialitate, așa că nu a putut face declarații, dar cel mai titrat jucător din istorie a ținut ulterior să îi recunoască meritele.
După meciul din semifinala cu Tommy Paul, Djokovic a vorbit despre prezența Marijanei și despre modul în care aceasta l-a ajutat. "Nu pot da detalii și nici nu vreau, dar sunt recunoscător pentru că a venit. Chiar și înainte de sosirea ei, am avut multe tratamente cu diverse persoane care sunt aici cu ocazia acestui turneu și care locuiesc și lucrează aici în general. Am încercat să vin la cât mai mulți experți care să ne îndrume, fiecare în felul său, ce trebuie să facem. Marijana a călătorit jumătate de lume pentru a veni aici, iar prezența ei, munca și terapiile din ultimele zile m-au ajutat și cu siguranță simt beneficiile lucrului cu ea", spunea Novak Djokovic acum un an și 4 luni.

Îl ajută din nou Marijana pe Djokovic?

Acum, în criză de timp înainte de Wimbledon și de Jocurile Olimpice, Nole ar putea apela iar la Marijana, cel puțin dacă ne raportăm la un material din blic.rs, în care Marijana îi promite celebrului tenismen o recuperare miraculoasă, în timp record.
"Când sosește jucătorul, se întâlnește cu cel mai bun specialist în diagnostice din țară, se face o scanare inițială și se determină amploarea accidentării. Estimăm exact câte ore va dura refacerea. Terapiile sunt atât de puternice încât o oră de terapie înlocuiește o săptămână de tratament cu orice altă metodă din lume. Așa că, dacă se spune că Djokovic trebuie să se odihnească o lună, îi voi rezolva problema în patru ore", a dezvăluit Marijana
De-a lungul timpului, s-a dezbătut mult pe seama metodelor Marijanei și mulți i-au contestat munca, acreditând ideea că aceasta folosește placentă de cal în recuperarea sportivilor. Au existat multe păreri pro și contra, dar e cert că vraciul de la Belgrad are de foarte multe ori rezultate importante în recuperarea sportivilor.
"Ca tehnician în fizică nucleară, am intrat și am absolvit Facultatea de Farmacie din Belgrad. Deși mulți consideră că după aceea ești doar un farmacist obișnuit sau vânzător de medicamente, cu ceea ce am realizat ulterior pot nega toate prejudecățile legate de acest aspect. Cu ajutorul părinților și prin studiu medical privat, am început să mă ocup de recuperarea pacienților, folosind substanțe combinate original. Am cercetat cum se poate regenera musculatura în cel mai scurt timp, fără a folosi medicamente artificiale și metode agresive", mărturisea Marijana într-un interviu pentru Novosti.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo