Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mouratoglou a comentat gestul inedit făcut de Hurkacz la Roland Garros! "Nu am mai văzut niciodată asta"

Bianca Dumitru

Publicat 04/06/2024 la 08:47 GMT+3

Hubert Hurkacz a clacat duminică, în meciul cu Grigor Dimitrov din optimile Roland Garros, cerând schimbarea arbitrului. Patrick Mouratoglou a comentat gestul polonezului, spunând că nu a mai văzut niciodată un jucător făcând asta.

Hubert Hurkacz odpadł z Roland Garros

Credit imagine: Getty Images

Hubert Hurkacz a fost învins duminică, în optimile Roland Garros, de Grigor Dimitrov, scor 6-7 (5), 4-6, 6-7 (3), după aproape 3 ore de joc. Meciul a fost marcat de un moment inedit.
betano RG
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Spre finalul partidei, extrem de enervat, Hurkacz a venit cu cea mai ciudată propunere pentru adversarul său, cerându-i bulgarului să schimbe arbitra de scaun. Demersul nu s-a concretizat, nestând în puterea jucătorilor să înlocuiască un arbitru cu un altul.
Momentul a făcut, însă, înconjurul lumii și a fost comentat de multe voci din tenis. Patrick Mouratoglou s-a alăturat discuției, vorbind despre solicitarea mai puțin obișnuită a polonezului.
Antrenorul francez a spus că nu a mai văzut niciodată un jucător care să ceară schimbarea arbitrului. Mouratoglou a evidențiat că Hurkacz este în general un om calm, dar că probabil a fost supărat din cauza rezultatului și a răbufnit.
"Nu am mai văzut niciodată un jucător, în timpul unui meci, cerând schimbarea arbitrului. Nu este elegant. Și mai mult, nu a existat un motiv obiectiv. A fost o singură problemă în meci, care a fost această minge disputată și, mai mult, arbitrul a avut dreptate.
Dimitrov, bun prieten cu Hurkacz, i-a spus că mingea este un fault, așa că avea toate motivele să-l creadă. Cred că și-a pierdut picioarele în acest meci. Este și un tip destul de drăguț. Și-a pierdut cumpătul și s-a 'răzbunat' pe arbitru, crezând că ea este împotriva lui", a declarat Patrick Mouratoglou, citat de WeLoveTennis.
Citește și:

CUM ȘI-A EXPLICAT HURKACZ SOLICITAREA INEDITĂ

La conferința de presă de după meci, Hubert Hurkacz a fost întrebat despre acest episod și a părut destul de încurcat de demersul său. Polonezul a zâmbit și a evitat să dea un răspuns foarte tranșant, amuzat și el parcă de solicitarea pe care a făcut-o.
"Câteva dintre decizii au fost la limită și au fost mereu judecate în defavoarea mea. Într-un meci în care diferențele de jucători sunt atât de fine, acest lucru poate conta foarte mult. Așa că l-am întrebat pe Grigor dacă vrea să schimbăm arbitrul. Nu s-a întâmplat asta și am fost perfect ok să continuăm", a spus Hurkacz, cumva încurcat și amuzat de inițiativa sa inedită.
În ceea ce privește partida propriu-zisă, Hurkacz a explicat că primul set a fost cheia. Polonezul a avut 3 șanse la rând de break la 5-5, însă Dimitrov a revenit incredibil și și-a câștigat serviciul, lucru care l-a destabilizat pe Hubi, care pare că nu a trecut peste acel moment.
"Grigor e un jucător grozav. Dacă nu reușești să îți concretizezi oportunitățile în fața lui, nu ai multe șanse. A fost un prim set foarte echilibrat, dar nu am putut să profit de șansele pe care le-am avut. După aceasta, totul s-a complicat și nu am putut să rămân în meci la fel de concentrat.
Ne știm foarte bine, ne-am antrenat de multe ori împreună, a reușit să vină cu lovituri grozave în momentele cheie. Asta a făcut diferența", a explicat polonezul.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo