Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros! Comunicatul oficial + Casper Ruud, primul semifinalist

Irina Aldea

Actualizat 04/06/2024 la 18:16 GMT+3

Novak Djokovic a făcut astăzi un RMN la genunchiul cu probleme, iar la scurt timp a luat hotărârea să se retragă de la Roland Garros, după două meciuri maraton disputate în ultimele trei zile. Prin urmare, Casper Ruud e primul semifinalist la Paris.

Djokovic, extrem de furios la adresa supervizorului! Sârbul, accidentat din cauza terenului

Novak Djokovic, campionul en-titre de la Roland Garros, a luat hotărârea de a se retrage de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului din cauza unei accidentări la piciorul drept. Cel mai titrat tenismen din istorie a efectuat azi la Paris un RMN, iar la scurt timp a decis să abandoneze, fiind probabil conștient că genunchiul drept nu va rezista efortului în partida pe care acesta trebuia s-o dispute cu Ruud în sferturile de finală.
Banner Betano 2024 Roland Garros
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
"Djokovic s-a retras de la Roland Garros din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Îi urăm lui Novak o recuperare rapidă", au scris pe X organizatorii de la Roland Garros.

Djokovic, OUT de la Roland Garros! Ruud e primul semifinalist de la Paris

Prin urmare, Casper Ruud e primul jucător calificat în semifinale la Roland Garros 2024. De asemenea, în urma acestui abandon, Novak Djokovic va fi detronat de pe locul 1 ATP. Jannik Sinner va fi în premieră lider mondial începând de luni.
Retragerea lui Djokovic din turneu ar fi fost provocată din cauza unui menisc medial rupt la genunchiul drept (descoperit în timpul unui RMN efectuat astăzi).
Rămâne de văzut care va fi durata indisponibilității sale, deoarece Wimbledon va începe în mai puțin de o lună (între 1 și 14 iulie), iar Jocurile Olimpice în mai puțin de două luni (între 26 iulie și 11 august). Ruptura de menisc e un diagnostic destul de dur care-i pune în pericol multe obiective viitoare lui Djokovic. Timpul de recuperare al meniscului rupt poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni, în funcție de gravitate.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo