Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner, dezvăluiri tulburătoare la Roland Garros: "Am fost bolnav o perioadă lungă. Nu puteam să ies nici din casă"

Maria Olteanu

Publicat 28/05/2024 la 21:09 GMT+3

Jannik Sinner s-a calificat la începutul acestei săptămâni în turul al doilea de la Roland Garros, însă la conferința de presă de la finalul turului 1 a povestit cât de complicată a fost pentru el ultima perioadă, dincolo de problemele medicale avute la șold.

Jannik Sinner of Italy speaks to the media at a press conference ahead of the Roland Garros 2024 on May 24, 2024 in Paris, France

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner a obținut luni după-amiază calificarea în turul 2 la Roland Garros, după ce l-a învins în 3 seturi pe Christopher Eubanks (locul 46 ATP), cu scorul de 6-3, 6-3, 6-4, după două ore și 12 minute de joc. Al doilea favorit al turneului de la Paris și-a respectat statutul și a jucat bine, în ciuda faptului că a traversat o perioadă extrem de complicată în ultimele săptămâni. Cu dureri la șold încă de la Madrid, italianul a povestit după meciul din turul 1 că a avut și alte probleme medicale, care l-au făcut să nu se mai gândească la tenis, fiind în imposibilitatea de a mai ieși din casă.
Casa pariurilor
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Italianul a venit în fața jurnaliștilor la finalul meciului câștigat în runda inaugurală și a povestit despre calvarul pe care l-a trăit dincolo de accidentarea care îl putea scoate din grafic de la Roland Garros. Acesta a spus că a fost bolnav o perioadă îndelungată, starea sa făcându-l să piardă masă musculară și să îl determine să nu se mai gândească la tenis.
"Este dificil atunci când nu poți ieși pe teren. Am fost bolnav o perioadă lungă de timp și asta m-a determinat să nu mă gândesc la tenis. Am stat mult timp în pat pentru că nu puteam nici măcar să ies din casă.
Am pierdut masă musculară, ceea ce este important pentru mine. Îmi ia mult timp să-mi recapăt masa, mai ales că o pierd atât de repede. Dar, zi de zi, mă simt mai puternic. Mâine (n.r. marți), voi pune mai mult ritm în loviturile mele, pentru a fi și mai bun pe teren poimâine (n.r. miercuri, împotriva lui Richard Gasquet, în turul al doilea)", a spus Sinner, la conferința de presă de la finalul meciului de luni.

JANNIK SINNER, RECORD DEMN DE BIG 3, DUPĂ PRIMA VICTORIE DE LA ROLAND GARROS

În urma victoriei obținute luni, italianul a ajuns la 8 meciuri consecutive fără înfrângere în 2024 la turneele de Grand Slam. Campionul de la Australian Open a reușit, astfel, să egaleze o performanță rară, care a mai fost reușită în ultimii 30 de ani doar de 3 sportivi.
Concret, în ultimele 3 decenii, doar Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic au mai obținut 8 victorii la rând, în startul unui sezon, în turneele de Grand Slam, înainte de a împlini 23 de ani. Federer a reușit asta în 2004, Djokovic în 2008, iar Nadal de două ori, în 2006 și 2009.
Pentru italian urmează, în turul 2 de la Roland Garros, duelul cu Richard Gasquet (locul 124 ATP), deținătorul unui wildcard, care a trecut în manșa inaugurală de Borna Coric (locul 73 ATP), scor 7-6 (5), 7-6 (2), 6-4.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo