Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine ar fi fost "Regele zgurii" dacă nu exista Nadal? Convingerea lui Holger Rune: "E extraordinar"

Irina Aldea

Publicat 30/05/2024 la 13:44 GMT+3

Rafael Nadal e cel mai bun tenismen care a jucat vreodată pe zgură, însă jurnaliștii au fost curioși să afle de la Holger Rune cine ar fi fost "Regele Zgurii" dacă nu exista spaniolul. Danezul nu a stat pe gânduri și l-a nominalizat imediat pe Novak Djokovic, cel mai titrat tenismen din istorie, omul care deține toate recordurile importante din sportul alb.

Rafael Nadal & Holger Rune

Credit imagine: Getty Images

Fără îndoială, nu există o poreclă mai potrivită pentru Rafa Nadal decât "Regele zgurii". Într-adevăr, nu numai că spaniolul a dominat pe suprafața roșie în numeroase ocazii, dar nici nu s-a limitat doar la Roland Garros. Pentru a pune în perspectivă cifrele fabuloase ale spaniolului, Nadal are un record de 479-48 pe această suprafață, ceea ce reprezintă o rată de victorie uluitoare de 90,9%.
Banner Betano 2024 Roland Garros
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
"Matadorul" a cucerit nu mai puțin de 14 titluri la Roland Garros și un total de 22 de Grand Slam. Nadal s-a simțit de fiecare dată excelent pe suprafața roșie și a încasat pe zgura pariziană doar 4 înfrângeri de-a lungul timpului. Singurul care a reușit să-l învingă de două ori în capitala Franței e nimeni altul decât Novak Djokovic, deținătorul tuturor recordurilor importante din tenis.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic ar fi fost "Regele Zgurii" dacă nu exista Nadal, crede Holger Rune

La conferința de presă de după victoria din primul tur de la Roland Garros împotriva lui Daniel Evans (6-4, 6-4, 6-4), Holger Rune a vorbit despre forma actuală a lui Novak Djokovic și despre nivelul său pe zgură. Jurnaliștii au fost curioși să afle cine crede danezul că ar fi fost "Regele Zgurii" dacă nu exista Rafa.
"Cred că dacă Rafa nu ar fi fost acolo, Novak ar fi fost cel mai bun jucător pe zgură. A câștigat Roland Garros de trei ori, ceea ce este extraordinar. A făcut o mulțime de finale împotriva lui Rafa. Cred că îi ia ceva mai mult timp să ajungă la cel mai bun nivel pe zgură decât pe alte suprafețe, dar este un campion și își găsește întotdeauna cel mai bun nivel atunci când trebuie. Sincer, trebuie să te bazezi mereu pe el. Nu aș fi surprins dacă își găsește nivelul aici. Când contează cel mai mult, el este întotdeauna acolo", a precizat elevul lui Mouratoglou la Paris.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo