Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros, ziua 6 | Alcaraz, Tsitsipas, Sinner și Swiatek, victorii fără dubii la Paris

Dani Morar

Actualizat 01/06/2024 la 00:15 GMT+3

Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, și-a consumat cea de-a 6-a zi de concurs, una în care ploaia a îngreunat din nou buna desfășurare a unor meciuri. Totuși, doar 3 partide de pe tabloul masculin au rămas neterminate. În general, marii favoriți și-au respectat statutul, Alcaraz, Sinner, Tsitsipas și Swiatek avansând fără probleme în optimi.

Carlos Alcaraz - Sebastian Korda

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Ziua a 6-a de concurs a ajuns la final! Chiar dacă și azi a plouat mult la Paris, majoritatea partidelor s-au putut disputa. Numai duelurile Hurkacz - Shapovalov, Shelton - Auger-Aliassime și Bergs - Dimitrov au fost întrerupte din cauza ploii și se vor relua sâmbătă.
UPDATE: Carlos Alcaraz s-a calificat fără nicio problemă în optimile de finală de la Roland Garros, după ce l-a învins în minim de seturi pe Sebastian Korda, scor 6-4, 7-6 (5), 6-1. Pentru un loc în sferturile de finală de la Roland Garros, ibericul se va duela cu învingătorul partidei Ben Shelton - Felix Auger Aliassime, întreruptă azi la 5-4 pentru canadian în primul set.
UPDATE: Corentin Moutet s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală de la Roland Garros, după ce l-a învins în 4 seturi pe Sebastian Ofner, scor 3-6, 6-4, 6-4, 6-1. Francezul de pe locul 79 ATP va avea o misiune infernală în runda următoare, unde va da piept cu Jannik Sinner.
UPDATE: Carlos Alcaraz îl conduce cu 2-0 la seturi pe Sebastian Korda. După ce s-a impus în prima manșă cu 6-4, ibericul și-a adjudecat-o pe cea de-a 2-a în tie-break (7-5).
picture

Alcaraz și Korda, punct fantastic la Roland Grros! Ibericul, aproape de a reuși "imposibilul"

Pe arena Suzanne-Lenglen, Corentin Moutet și Sebastian Ofner se află la egalitate la seturi, 1-1.
UPDATE: A început ultimul meci al zilei pe arena Philippe Chatrier: Carlos Alcaraz - Sebastian Korda. Pe Suzanne- Lenglen se joacă partida Corentin Moutet - Sebastian Ofner, în timp ce meciurile de pe terenurile descoperite s-au întrerupt din cauza ploii.
UPDATE: Stefanos Tsitsipas nu a avut nicio emoție în duelul cu Zhinzhen Zhang, pe care l-a învins în 3 seturi, scor 6-3, 6-3, 6-1, în numai o oră și 34 de minute de joc. Elenul este pentru a 6-a oară la rând în optimile de la Paris, iar pentru un loc în sferturi va juca împotriva lui Matteo Arnaldi, care azi a produs o surpriză, trecând în minim de seturi de Andrey Rublev.
UPDATE: Iga Swiatek s-a calificat fără probleme în optimile de finală, după ce a învins-o în două seturi pe Marie Bouzkova, scor 6-4, 6-2. Poloneza se află la a 6-a participare la Roland Garros și de fiecare dată a ajuns cel puțin până în această fază a competiției.
Pentru un loc în sferturi, liderul mondial va juca împotriva Anastasiei Potapova, care a trecut dramatic de chinezoaica Xinyu Wang, scor 7-5, 6-7(8), 6-4, după aproape 3 ore de joc. Rusoaica va juca pentru prima dată în carieră în săptămâna a 2-a la un turneu de Grand Slam.
UPDATE: Ons Jabeur a trecut cu bine peste un meci foarte dificil contra candiencei Leylah Fernandes. Tunisianca s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-6(5), și va juca în runda următoare cu Clara Tauson, care a trecut ceva mai devreme de Sofia Kenin. Jabeur este pentru a 4-a oară în ultimii 5 ani în optimile de la Paris și se află la o victorie distanță de al doilea sfert de finală la rând la Roland Garros.
UPDATE: Marketa Vondrousova a obținut și ea biletele pentru optimile de finală de la Paris, după ce a învins-o fără mari probleme pe reprezentanta gazdelor, Chloe Paquet, scor 6-1, 6-3. În runda următoare, finalista din 2019 o va întîlni pe incredibila Olga Danilovic, care a câștigat dramatic mai devreme în fața Donnei Vekic, după ce a revenit de la 2-6 în tie-break-ul din decisiv.
UPDATE: După ce ieri a învins-o în 3 seturi dramatice pe Jelena Ostapenko, Clara Tauson a trecut azi și de Sofia Kenin, scor 6-2, 7-5. Daneza de 21 de ani, care a câștigat Australian Open și a fost lider mondial la junioare, s-a calificat astfel pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale unui Grand Slam. Pentru un loc în sferturi, Tauson se va duela cu învingătoarea din partida Ons Jabeuer - Leylah Fernandez.
UPDATE: Jannik Sinner s-a calificat fără probleme în optimile de finală de la Paris, după ce l-a învins în minim de seturi pe Pavel Kotov, scor 6-4, 6-4, 6-4, în două ore și 29 de minute de joc. Italianul se va duela în runda următoare cu învingătorul partidei Corentin Moutet - Sebastian Ofner.
UPDATE: Italianul Mattoe Arnaldi a produs prima surpriză a zilei pe tabloul masculin. Locul 35 mondial s-a impus în minimum de seturi, scor 7-6, 6-2, 6-4, în fața celui de-al 6-lea favorit al competiției, Andrey Rublev.
UPDATE: Pe Eurosport 1 a început și duelul Sinner - Kotov. Italianul conduce cu 1-0 după primul set.
UPDATE: Olga Danilovic continuă să producă surpriză după surpriză la Roland Garros. Numărul 125 mondial, venit pe tabloul principal din calificări (unde a trecut în primul meci de românca Anca Todoni), este în optimile de finală, după ce a eliminat din nou o jucătoare mai bine clasată decât ea. Sârboaica a revenit incredibil în duelul cu Vekic, după ce pierduse primul set cu 0-6, câștigându-le pe următoarele cu 7-5, 7-6, decisivul în tiebreak, cu 10-8, de la 2-6.
UPDATE: Pe Eurosport 2 a început și primul meci al zilei de vineri de pe tabloul masculin. Rublev se duelează cu Arnaldi
UPDATE: Cori Gauff, a treia favorită de la Roland Garros, continuă parcursul foarte bun de la Paris! Americanca nu a avut emoții și a avansat în optimi, după un succes scor 6-2, 6-4, cu Dayana Yastremska. Pentru Gauff, urmează acum partida cu Cocciaretto, cea care a eliminat deja doi capi de serie!
UPDATE: Italianca Elisabetta Cocciaretto a produs prima surpriză a zilei la Roland Garros. Jucătoarea clasată pe locul 51 mondial a eliminat-o în turul al treilea pe favorita numărul 17 a competiției, Liudmila Samsonova, scor 7-6, 6-2, devenind cea mai tânără jucătoare din Italia care ajunge în această fază a competiției la Paris, de la Francesca Schiavone în 2001.
UPDATE: A început și a treia partidă de pe tabloul feminin. Coco Gauff o întâlnește acum, live pe Eurosport 1, pe Dayana Yastremska
UPDATE: Vremea este momentan bună la Paris, iar primele meciuri din ziua a 6-a au putut începe la ora stabilită. Momentan se joacă doar pe tabloul feminin.
Samsonova - Cocciaretto este live pe Eurosport 2. De la ora 12:00 a început și duelul Danilovic - Vekic.
Știrea inițială
Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, a început duminică, dar vremea nu a fost deloc de partea organizatorilor. La Paris a plouat mult, cel puțin în prima parte a zilelor, iar multe dintre meciurile programate pe terenurile descoperite au suferit amânări și de peste 5 ore. Până la urmă, primele două tururi s-au încheiat cu bine, iar astazi a venit momentul să înceapă meciurile din turul 3.
casa pariurilor, roland garros
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Joi, vremea a fost de partea organizatorilor, iar iubitorii tenisului au avut o mulțime de meciuri din care să aleagă, ziua fiind una extrem de încărcată. Irina Begu a obținut calificarea în turul 3 pentru al treilea an consecutiv la Roland Garros, după victoria fulger cu Linda Noskova, scor 6-4, 6-2.
Ana Bogdan a înfruntat-o și ea pe rusoaica Anastasia Pavlyucenkova, victorioasă în primul tur în faţa maghiarei Panna Udvardy, cu 6-3, 6-4. Rusoaica (32 de ani, 22 WTA), finalistă la Roland Garros în 2021, a pierdut în fața româncei pe care o învinsese până acum, fără set pierdut, în trei meciuri directe.

Alcaraz, Sinner și Swiatek deschid balul în turul 3 de la Roland Garros

Coco Gauff și Dayana Yamstrenska deschid balul pe Arena Philippe Chatrier, iar imediat după partida de pe tabloul feminin, Jannik Sinner va evolua împotriva lui Pavel Kotov, pentru un loc în turul 3.
Italianul este fără set pierdut în primele două runde, acolo unde i-a învins pe Christopher Eubanks și Richard Gasquet în minimum de seturi. Campionul de la Australian Open caută o nouă victorie facilă, urmând ca în optimi să dea peste învingătorul duelului dintre Corentin Moutet și Sebastian Ofner.
Tot pe Philippe Chatrier au loc și celelalte super-dueluri ale zilei. După victoria turneului în fața lui Naomi Osaka, Iga Swiatek o înfruntă pe Marie Bouzkova, iar Carlos Alcaraz intră în scenă în sesiunea de seară, nu mai devreme de 21:15, atunci când îl va întâlni pe Sebastian Korda.
Pe arena Suzanne-Lenglen, cel mai tare meci pare să fie cel dintre chinezul Zhizhen Zhang și Stefanos Tsitsipas. Ambii sunt în mare formă pe zgură, iar confruntarea lor va avea loc ultima pe acest teren.
Andrey Rublev joacă pe Suzanne-Lenglen împotriva lui Matteo Arnaldi, imediat după încheierea partidei dintre Samsonova și Cocciaretto. Pe terenul 3, cel mai interesant meci este Hubert Hurkacz – Denis Shapovalov.

Programul zilei cu numărul 6 de la Roland Garros

Philippe Chatrier (ora 13:00)
  • Gauff - Yamstrenska
  • Sinner – Kotov
  • Swiatek - Bouzkova
  • Korda – Alcaraz (nu mai devreme de ora 21:15)
Suzanne-Lenglen (ora 12:00)
  • Samsonova - Cocciaretto
  • Rublev - Arnaldi
  • Fernandez – Jabeur
  • Zhang – Tsitsipas
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo