Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, campion la Roland Garros și jucătorul zilei! "Mașinăria" spaniolă continuă să domine zgura pariziană

Maria Olteanu

Actualizat 09/06/2024 la 20:35 GMT+3

Carlos Alcaraz a obținut primul său titlu pe zgura de la Paris, la capătul unei partide care a durat aproape 4 ore și jumătate. Murcianul este jucătorul zilei la Paris, după ce a câștigat în decisiv partida cu Zverev, scor 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2. În urma acestui succes, Carlitos este noul număr 2 mondial, depășindu-l pe Djokovic, care a căzut pe 3.

Carlos Alcaraz lors de la finale de Roland-Garros 2024

Credit imagine: Getty Images

Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, a ajuns la final în această seară. După ce sâmbătă am avut o finală feminină fără istoric, în care Iga Swiatek a defilat fără probleme în fața surprizei Jasmine Paolini, duminică s-a tras cortina și peste competiția băieților. Carlos Alcaraz - Alexander Zverev a fost marea finală masculină din acest an, un duel extrem de echilbrat, așa cum era de așteptat, între doi jucători aflați într-o formă foarte bună pe zgură, iar în cele din urmă balanța a fost înclinată în favoarea lui Carlos Alcaraz.
Banner Betano - Roland Garros 2024
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Super-duelul din ultimul act de la Paris s-a transformat într-un maraton extraordinar, încheiat după nu mai puțin de patru ore și 20 de minute.
Carlos Alcaraz mersese cu multe semne de întrebare la Roland Garros, având câteva probleme medicale, dar a făcut un turneu bun, arătând excelent și devenind așadar principalul favorit la câștigarea titlului. Pe parcursul turneului, Alcaraz "scăpase" și de Novak Djokovic, retras din competiție din cauza unei rupturi a meniscului, ca în semifinale murcianul să revină de două ori în duelul cu noul lider mondial, Jannik Sinner, pentru a se califica în ultimul act.
De partea cealaltă, Zverev a continuat forma excelentă pe zgură, iar în finală a revenit superb, după un început dificil de partidă. Carlitos a ieșit mult mai montat pe teren și a avut câteva arme importante în primul set. După 43 de minute, spaniolul și-a trecut prima manșă în dreptul lui, 6-3. Ibericul a făcut break-ul din primul game al meciului, însă Zverev a făcut rebreak-ul imediat după, însă Alcaraz a arătat că e jucătorul mai bine cotat și a defilat până la finalul manșei, luând o opțiune serioasă spre un succes scurt, de 3 seturi.
Zverev l-a contrazis însă și a revenit în meci, întorcând scorul în favoarea sa. Neamțul a jucat mai bine, a găsit soluții potrivite la punctele lui Alcaraz și cu două break-uri rapide pe final de set a egalat situația la 1, scor 6-2, după 52 de minute de joc.

Carlos Alcaraz, campion la Roland Garros

Setul al patrulea a fost de-a dreptul nebun, cu multe răsturnări de situație și cu Zverev revenind absolut miraculos, când Alcaraz era aproape să treacă din nou la conducerea jocului.
Alcaraz a condus cu 5-2 și totul părea că merge în favoarea sa, dar din acel moment numărul 4 mondial a câștigat 5 game-uri la rând. Carlitos a avut un break în față, însă și-a pierdut serviciul când putea tranșa soarta actului al treilea la scorul de 5-3. Neamțul a mai făcut un break la 5-5, după care și-a adjudecat setul la capătul unei ore și 5 minute, fiind la doar un set distanță de câștigarea primului său titlu de Grand Slam din carieră.
Cu sabia deasupra capului, după ce Zverev a întors finala, Alcaraz a "scos" bestia din el la începutul setului al patrulea, unde a jucat perfect, Zverev părând a rămâne în acel punct jucătorul fără soluții. Carlitos a mers repede la 4-0, partida îndreptându-se spre setul decisiv. Așa s-a și întâmplat, pentru că Zverev a câștigat un singur game, iar Carlitos a trimis partida în setul 5.
În decisiv, Alcaraz a chemat din nou fizioterapeutul, dar tot el a fost cu o viteză în plus față de Zverev. A reușit repede break-ul și mai apoi l-a izbutit și pe al doilea, detașându-se la 5-2 și fiind la doar un pas distanță de titlul de la French Open.
Partida s-a terminat cu succesul murcianului, 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2, care își trece în palmares primul său titlu la Roland Garros și al treilea din carieră la turneele majore.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo