Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz este noul nr. 2 mondial! Bornele "nepământene" pe care le-a atins după finala de la Roland Garros

Maria Olteanu

Publicat 09/06/2024 la 21:01 GMT+3

Carlos Alcaraz, la doar 21 de ani, este noul campion de la Roland Garros! Ibericul s-a încoronat după un meci dramatic, de 5 seturi, în care a fost condus cu 2-1, dar în care s-a prezentat exemplar pe final, fără să îi mai dea vreo șansă adversarului său, și el aflat în căutarea primului titlu major din carieră.

Un copil FENOMEN! Carlos Alcaraz, al treilea titlu de Grand Slam din carieră, la doar 21 de ani

Carlos Alcaraz este noul campion de la Roland Garros! Murcianul și-a adjudecat titlul după o partidă fabuloasă cu neamțul Alexander Zverev, un meci extrem de încins, care a durat aproape patru ore și jumătate. Carlitos a câștigat cel dintâi set, cu 6-3, dar mai apoi a avut o cădere bruscă, permițându-i neamțului să egaleze și chiar să preia conducerea. Văzut condus, tânărul de 21 de ani a revenit fabulos în meci, cedând până la final, în următoarele două seturi, doar 3 game-uri.
Banner Betano - Roland Garros 2024
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Odată cu acest succes, Carlitos și-a trecut în cont primul trofeu pe zgura de la Paris, suprafață pe care conaționalul său, Rafa Nadal, a scris istorie în ultimii ani. În același timp, la doar 21 de ani, Carlos a reușit să obțină al treilea rofeu major din carieră, pe a treia suprafață diferită.
În urma acestei izbânde, începând de luni, Carlos Alcaraz va deveni noul număr 2 mondial, acesta depășindu-l în ierarhie pe Novak Djokovic, campionul de anul trecut fiind nevoit să se retragă din competiție din cauza rupturii de menisc.
Nole căzuse pe poziția secundă, cedându-i fotoliul de lider mondial lui Jannik Sinner, tânărul italian devenind primul din țara sa aflat într-o asemenea poziție. Acum, cel mai titrat jucător din istorie mai coboară o treaptă, pe poziția a treia, făcând rocada cu Alcaraz, care după titlul câștigat va urca pe doi.

Bornele fantastice atinse de Alcaraz după finala câștigată la Roland Garros

Carlos Alcaraz (21 de ani și 35 de zile) este cel mai tânăr jucător din Era Open care a câștigat titluri de Grand Slam la simplu masculin pe zgură, iarbă și hard.
Carlos Alcaraz (13) a avut nevoie de cele mai puține prezențe pe tablourile principale de simplu masculin pentru a câștiga titluri de Grand Slam pe iarbă, zgură și hard.
Carlos Alcaraz (21 de ani și 35 de zile) este cel mai tânăr jucător din Era Open care a câștigat titluri la simplu masculin la trei turnee de Grand Slam diferite.
Carlos Alcaraz (21 de ani și 35 de zile) este al doilea cel mai tânăr jucător din Era Open care câștigă primele trei finale de Grand Slam la simplu masculin, fiind mai în vârstă doar decât Bjorn Borg (20 de ani și 27 de zile).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo