Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, prima româncă în turul 2 la Roland Garros!Urmează duelul cu jucătoarea care a eliminat-o pe Swiatek de la AO

Maria Olteanu

Actualizat 27/05/2024 la 22:37 GMT+3

Irina Begu este prima jucătoare din România care a trecut în turul al doilea de la Roland Garros, după o victorie extrem de clară și fără emoții în fața unei jucătoare mai bine claste decât ea, dar totuși mai puțin valoroasă. Begu a defilat pe zgura pariziană și s-a impus în două seturi, iar misiunea ei va fi una dificilă în următorul tur, în fața revelației de la Australian Open.

Irina Begu, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Irina Begu (127 WTA) a revenit pe teren după o lungă perioadă în care a fost măcinată de accidentări, iar luni seara a trecut cu bine de primul tur al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, calificându-se fără emoții în turul următor al competiției, după un succes clar, scor 6-2, 6-2 în fața argentiniencei Julia Riera.
Banner Betano - Roland Garros 2024
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Begu, deși mai slab clasată decât în adversara ei în ierarhia mondială, a fost cea care a dominat confruntarea de la un capăt la altul. Românca a început foarte bine jocul și nu i-a dat speranțe adversarei, care a cedat până la urmă la capătul a două seturi dominate de româncă.
Pe locul 127 mondial, Begu a reușit repede break-ul și s-a desprins mai apoi la 3-0 în startul partidei, preluând frâiele confruntării. Adversara nu a mai avut puterea să revină și până la finalul manșei Begu a mai făcut break, trecându-și setul în dreptul ei, scor 6-2.

Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros

Begu a început la fel de bine și setul al doilea al partidei cu Julia Riera, manșa fiind asemănătoare cu prima, adjudecată de româncă.
Begu a pornit setul tot cu 3-0 și a păstrat ecartul până spre final, ducându-se la 5-2 și forțând-o pe adversară să servească pentru a rămâne în meci.
Nu s-a mai întâmplat asta, pentru că românca a fost mai precisă și a încheiat socotelile, cu un break și o victorie 6-2, 6-2.
În turul următor al competiției din capitala Franței, Begu va avea parte de un meci mult mai dificil, cu cehoaica Linda Noskova, tenismenă care a mers până în faza sferturilor de finală la primul Grand Slam al anului, la Australian Open, unde a eliminat-o în turul 3 pe prima jucătoare a lumii, Iga Swiatek.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo