Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gauff a plâns de frustrare la Roland Garros! Americanca cere schimbări urgente în tenis: "E ridicol!"

Irina Aldea

Publicat 06/06/2024 la 21:09 GMT+3

Coco Gauff a fost eliminată în semifinalele de la Roland Garros de tripla campioană de la Paris, Iga Swiatek. Americanca a izbucnit în lacrimi în timpul partidei din cauza unei decizii controversate a arbitrei de scaun, iar la conferința de presă a cerut schimbări urgente în tenis.

Scene incredibile la Roland Garros! Coco Gauff, în lacrimi după o decizie controversată a arbitrei

Iga Swiatek, triplă câștigătoare la Roland Garros, a obținut joi biletul pentru a patra sa finală pe zgura de la Paris. Liderul mondial din WTA a învins-o clar pe Coco Gauff, a treia jucătoare a lumii, cu scorul de 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc. Aceasta a fost a 12-a întâlnire directă dintre Swiatek și Gauff, iar poloneza conduce cu 11-1.
Banner Betano 2024 Roland Garros
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Rănită de înfrângere, Coco Gauff a vorbit cu jurnaliștii prezenți la Roland Garros. Printre altele, americanca a fost întrebat despre momentul în care a izbucnit în lacrimi pe terenul de tenis, atunci când nu a fost de acord cu arbitra de scaun cu privire la o minge, situație asupra căreia nu a ezitat să-și spună opinia.
CITEȘTE ȘI:

Gauff a plâns de frustrare la Roland Garros! Americanca cere schimbări urgente în tenis

"Am fost copleșită de tot, evident, pierdeam meciul. Când joci împotriva Igăi, fiecare punct contează, fiecare punct contează împotriva oricui, dar mai ales împotriva ei. A fost unul dintre acele momente foarte tensionate, dar am trecut peste asta. În mod normal, nu mă simt frustrată de astfel de decizii, dar cred că a fost o combinație a tot ceea ce se întâmpla în acel moment.
Tenisul este singurul sport în care nu avem un sistem de reluare video, multe decizii sunt luate de o singură persoană. În alte sporturi, sunt mai mulți arbitri care decid. Este ridicol că nu îl avem în acest moment. Nu doar pentru că mi s-a întâmplat mie, ci pentru că toate sporturile îl au. Se iau multe decizii și este aiurea pentru un jucător să intre în plasă și să vadă că a avut dreptate. Poți să chemi supervizorul, dar el nu prea poate face mare lucru. Cred că trebuie să evoluăm, avem tehnologia necesară. Dacă arată la televizor, de ce nu poate să vadă și jucătorul?", a precizat Coco Gauff.
A treia jucătoare a lumii a vorbit și despre impactul acestei înfrângeri asupra sa: "Cred că nu mă voi gândi pentru mult timp la această înfrângere pentru că mâine am dublu. Am o parteneră grozavă și simt că avem o șansă să câștigăm. Nu vreau să spun că voi închide acest episod al carierei mele, dar simt că este un lucru pe care atunci când îl reușesc o dată, nu știu dacă voi continua să-l caut. Nu spun că nu voi mai juca la dublu, dar... sunt concentrată pe asta, nu vreau să mă afecteze", a precizat ea.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo