Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga "a defilat" cu Vondrousova în sferturi la Paris și e jucătoarea zilei la Roland Garros! Semifinală cu Gauff

Irina Aldea

Actualizat 04/06/2024 la 16:00 GMT+3

Coco Gauff și Iga Swiatek se vor duela joi pentru un loc în marea finală de la Roland Garros. Această partidă va fi o reeditare a finalei din 2022, câștigată de poloneză în minimum de seturi.

Roland Garros : feature Swiatek Gauff

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek a făcut un nou meci mare la Roland Garros și s-a calificat în semifinale la Paris după ce a trecut de campioana de la Wimbledon, Marketa Vondrousova. Poloneza s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2, după o oră și 4 minute de joc pentru a se apropia și mai mult de obiectivul său măreț, acela de a-și apăra trofeul în capitala Franței.
Iga Swiatek este jucătoarea cu cele mai puține game-uri pierdute în optimile și în sferturile de finală ale unui singur turneu de Grand Slam din Era Open (două, la egalitate cu Martina Navratilova la US Open 1989).

Banner Betano 2024 Roland Garros
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Aceasta a fost cea de-a cincea întâlnire directă dintre Swiatek și Vondrousova, iar poloneza încă nu a cedat set cu sportiva din Cehia, care nu a avut nici azi nicio șansă. În penultimul act, Swiatek o va întâlni pe Coco Gauff în ceea ce va reprezenta reeditarea finalei din 2022, atunci când poloneza s-a impus în minimum de seturi cedând doar 4 game-uri.
CITEȘTE ȘI:

Gauff și Swiatek se întâlnesc din nou la Roland Garros, în semifinale

Până acum, Swiatek a trecut de Jeanjean, Osaka, Bouzkova, Potapova și Vondrousova, cedând un singur set în confruntarea cu fostul lider mondial, Naomi Osaka. De cealaltă parte, Coco Gauff le-a învins la Paris pe Avdeeva, Zidansek, Yastremska, Cocciaretto și Jabeur, cedând de asemenea un singur set, în confruntarea din sferturi cu Ons.
Iga Swiatek și Coco Gauff sunt doar a doua pereche de jucătoare din Era Open care se înfruntă în trei ani consecutivi la Roland Garros în proba de simplu în sferturile de finală sau într-o fază mai avanasată, după Martina Navratilova și Chris Evert (patru, 1984-87). În plus, Iga Swiatek și Coco Gauff vor fi primele jucătoare care se vor înfrunta în sferturi de finală și mai departe timp de 3+ ani consecutivi în același turneu de Grand Slam, după Serena Williams și Lindsay Davenport la US Open (patru ani la rând, între 1999 și 2002).
Mai mult decât atât, Iga Swiatek și Coco Gauff vor fi doar a doua pereche de jucătoare care se înfruntă în sferturile de finală sau mai departe în turneu de peste 3 ani consecutivi în același turneu de Grand Slam, ambele având mai puțin de 23 de ani, după Gabriela Sabatini și Steffi Graf la US Open (între 1988 și 1990).
În cea de-a doua semifinală se vor înfrunta câștigătoarea dintre Sabalenka și Andreeva cu învingătoarea dintre Rybakina și Paolini.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo