Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek a "zdrobit-o" pe Gauff și e în finala Roland Garros! Poloneza, jucătoarea zilei la Paris

Irina Aldea

Publicat 06/06/2024 la 18:03 GMT+3

Iga Swiatek a făcut "instrucție" în semifinala disputată la Roland Garros cu Coco Gauff și a obținut calificarea în marea finală programată sâmbătă la Paris. Liderul mondial din WTA a demonstrat încă o dată de ce se apropie tot mai mult de statutul de "Regină a Zgurii".

Iga 3wiatek! Poloneza este în a patra finală la Roland Garros și a treia consecutivă

Iga Swiatek, triplă câștigătoare la Roland Garros, a obținut azi biletul pentru a patra sa finală pe zgura de la Paris. Liderul mondial din WTA a învins-o clar pe Coco Gauff, a treia jucătoare a lumii, cu scorul de 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc.
Banner Betano 2024 Roland Garros
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Aceasta a fost a 12-a întâlnire directă dintre Swiatek și Gauff, iar poloneza conduce cu 11-1. Un singur set a cedat Swiatek pe durata acestei ediții de Roland Garros, în turul secund, cu Naomi Osaka, atunci când era cât pe ce să fie eliminată. Poloneza a trecut de Jeanjean, Osaka, Bouzkova, Potapova, Vondrousova și Gauff, arătând o formă de joc pur și simplu fabuloasă. De altfel, de când a urcat pe locul 1, Swiatek a pierdut doar de patru ori în fața adversarelor din Top 5 WTA.
Chiar dacă Iga Swiatek a jucat la nivelul cu care ne-a obișnuit, arătând o forță fantastică pe teren, Coco Gauff a făcut un meci foarte slab pentru o semifinală de Grand Slam. Americanca a comis nu mai puțin de 39 de erori neforțate în 18 game-uri. Swiatek a ajuns la 20 de victorii consecutive la Roland Garros, calificându-se în a treia finală consecutivă la Paris.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek e prima finalistă la Roland Garros! Poloneza a dsitrus-o pe Gauff la Paris

Iga Swiatek a devenit joi jucătoarea cu cele mai multe victorii în top 10 în turneele de Grand Slam la simplu feminin, după primele 10 întâlniri de acest tip din ultimii 40 de ani (opt, la egalitate cu Martina Navratilova).
Iga Swiatek este a doua cea mai tânără jucătoare din Era Open care ajunge în a patra finală de simplu feminin la Roland Garros, fiind mai în vârstă doar decât Steffi Graf în 1990.
Iga Swiatek a devenit jucătoarea cu cele mai puține meciuri jucate la Roland Garros în Era Open, obținând 34 de victorii pe tabloul principal (36, la egalitate cu Chris Evert).
În marea finală de sâmbătă, Iga Swiatek va încerca să câștige al patrulea trofeu la Roland Garros cu învingătoarea dintre Jasmine Paolini, favorita numărul 11, și Mirra Andreeva. Cu oricare dintre cele două, poloneza pornește ca mare favorită, așa cum a fost încă de la începutul turneului de Grand Slam din capitala Franței.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo