Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paolini s-a temut pentru calificarea în prima finală de Grand Slam! De ce a avut emoții înaintea meciului cu Andreeva

Bianca Dumitru

Publicat 06/06/2024 la 19:57 GMT+3

Jasmine Paolini s-a calificat în această seară în finala turneului de la Roland Garros, după ce a trecut în două seturi de Mirra Andreeva. La finalul partidei, italianca s-a arătat extrem de fericită și a recunoscut că a avut emoții înaintea meciului, din cauza eșecului suferit în fața rusoaicei la Madrid.

Paolini

Credit imagine: Eurosport

Jasmine Paolini a obținut în această seară, în premieră, calificarea în finala unui turneu de Grand Slam. Italianca de pe locul 15 WTA a învins-o în semifinalele Roland Garros, în două seturi, pe Mirra Andreeva (locul 38 WTA), scor 6-3, 6-1, după o oră și 15 minute de joc.
betano RG
Toată emoția de la Roland Garros de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
La finalul partidei, Paolini, care a mai trecut de-a lungul competiției de pe zgura pariziană de Elena Rybakina, Elina Avanesyan și Bianca Andreescu, a fost vizibil emoționată și s-a declarat extrem de fericită pentru rezultatul obținut.
Italianca, favorita nr. 12 de la Roland Garros, a recunoscut că a avut emoții mari înaintea partidei de azi, mai ales că rusoaica o învinsese recent, în optimile turneului de la Madrid, scor 7-6 (2), 6-4.
"Sunt fericită, cu siguranță. A fost un meci dificil pentru că ea joacă incredibil, are 17 ani, dar are un joc complet, așa că am fost stresată înainte de meci. Am pierdut în fața ei acum o lună și azi am spus că trebuie să joc mai bine.
Am fost stresată în primul set, minge după minge, dar m-am relaxat. Știu că este dificil să fii relaxat în această fază, dar sunt mulțumită de cum am reușit să câștig acest meci până la urmă.
Nu ne-am uitat la meciul de la Madrid, dar îl aveam în minte. A fost dureros, am condus în primul set, 5-2, iar apoi am pierdut. Astăzi am intrat pe teren cu gândul să mă descurc mai bine, o cunoșteam mai bine acum, am vrut să lovesc mingea, să mă bucur și a funcționat, așa că sunt foarte mulțumită", a spus Paolini.
CITEȘTE ȘI:

Jasmine Paolini, în premieră în finala Roland Garros

Paolini a ajuns în prima ei finală de Grand Slam la 28 de ani, iar Alex Corretja a întrebat-o și cât de important a fost pentru ea să se mențină optimistă și să viseze la o astfel de performanță.
"Cred că contează foarte mult să visezi. Am reușit asta mai târziu decât alte jucătoare, poate, dar să visezi este cel mai important lucru în sport și în viață. Sunt fericită că am putut să visez la acest moment. Nici nu mai știu ce să spun... Sunt foarte bucuroasă", a adăugat Jasmine Paolini.
În finala turneului de la Roland Garros, italianca va sta față în față cu Iga Swiatek, liderul WTA, care a câștigat precedentele două ediții ale competiției. Cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori până acum, în 2018 și 2022, poloneza fiind fără set pierdut în fața lui Paolini.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo