Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek "a demolat-o" pe Paolini în finala Roland Garros! Experții vorbesc despre o "execuție": "10 clase peste!"

Irina Aldea

Publicat 08/06/2024 la 20:10 GMT+3

Iga Swiatek, cea supranumită din ce în ce mai des "Regina Zgurii", a câştigat, sâmbătă, pentru a treia oară consecutiv turneul de la Roland Garros. Ea a învins-o în finală pe Jasmine Paolini cedând doar 3 game-uri. Justine Henin și Fabrice Santoro au avut reacții immediate în urma acestei partide.

Așa s-a încoronat Iga Swiatek regină la Roland Garros! Rezumatul finalei cu Jasmine Paolini

Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, a obţinut sâmbătă al patrulea său titlu în turneul de la Roland Garros, după o finală pe care a controlat-o de la un capăt la altul în compania italiencei Jasmine Paolini, locul 15 mondial, pe care a învins-o cu 6-2, 6-1, după doar 68 de minute de joc.
Casa Pariurilor, Roland Garros 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Iga Swiatek, care a împlinit recent 23 de ani, a mai câştigat turneul de la Roland Garros, în 2020, 2022 şi 2023, şi are în palmares şi o victorie la US Open, în 2022. Swiatek a ajuns la 21 de victorii consecutive la Roland Garros în era Open, ea fiind pe locul patru la acest capitol, după Chris Evert (29), Monica Seles (25) şi Justine Henin (24). Poloneza, care a venit la Paris în forma vieţii sale, după ce a câştigat turneele WTA 1.000 de la Madrid şi Roma, a ajuns la 19 succese consecutive pe zgură în acest an, cea mai lungă serie din cariera sa.
CITEȘTE ȘI:

Swiatek "a demolat-o" pe Paolini în finala Roland Garros! Experții vorbesc despre o "execuție"

La microfonul Prime Video, după marea victorie a lui Iga Swiatek în finala cu Jasmine Paolini, sinonimă cu un al patrulea titlu la Roland Garros pentru poloneza de 23 de ani, Fabrice Santoro a insistat asupra diferenței de nivel dintre cele două jucătoare: "Nu e nicio surpriză. Ne așteptam la un astfel de scenariu. Știam că are mari șanse să se întâmple așa.
Paolini joacă bine, ea va fi pe locul 7 în lume luni, a progresat enorm, a învins unele dintre cele mai bune jucătoare din lume, inclusiv pe Rybakina și Andreeva. Dar astăzi, între cele două jucătoare nu a existat o diferență de una sau două clase, ci de zece clase. Paolini câștigase doar trei game-uri pe meci în cele două întâlniri anterioare cu Swiatek. Încă trei astăzi, acesta este prețul".
Consultantă pentru France TV, Justin Henin a vorbit și ea despre evoluția de tip "execuție" a Igăi Swiatek în finala de la Roland Garros: "Este adevărat că, la sfârșit, ne vine să-i spunem Igăi: «Haide, lasă-i puțin mai mult adversarei tale, lasă-ne să ne bucurăm un pic mai mult, să avem plăcere urmărin acest meci».
Bineînțeles, ea este aici pentru a câștiga, a parcurs un drum lung în acest turneu, nu o uităm. Un tur doi împotriva lui Naomi Osaka nu e puțin lucru. Ea a renunțat la emoții. Și apoi a continuat ca o mare campioană. Câștigătoare magnifică, nu mai e nimic de spus. Dacă ea își menține dorința, motivația, acest profesionalism, această rigoare și această capacitate de concentrare, toată această muncă pe care o pune la punct, nu este rezultatul întâmplării. Cred că a plecat la drum să câștige și alte trofee mari", a precizat belgianca.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo