Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek a scăpat "ca prin urechile acului" și a rescris istoria la Roland Garros! Reușita fabuloasă a polonezei

Irina Aldea

Actualizat 08/06/2024 la 18:48 GMT+3

Iga Swiatek a cucerit sâmbătă al treilea titlu consecutiv la Roland Garros, al patrulea la Paris, după o demonstrație de forță în fața suprinzătoarei Jasmine Paolini, care a ajuns la 28 de ani în prima ei finală de Grand Slam. Poloneza a bifat mai multe recorduri uluitoare datorită victoriei convingătoare de azi.

Așa s-a încoronat Iga Swiatek regină la Roland Garros! Rezumatul finalei cu Jasmine Paolini

Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, a obţinut sâmbătă al patrulea său titlu în turneul de la Roland Garros, după o finală pe care a controlat-o de la un capăt la altul în compania italiencei Jasmine Paolini, locul 15 mondial, pe care a învins-o cu 6-2, 6-1, după doar 68 de minute de joc.
Casa Pariurilor, Roland Garros 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Iga Swiatek, care a împlinit recent 23 de ani, a mai câştigat turneul de la Roland Garros, în 2020, 2022 şi 2023, şi are în palmares şi o victorie la US Open, în 2022. Swiatek a ajuns la 21 de victorii consecutive la Roland Garros în era Open, ea fiind pe locul patru la acest capitol, după Chris Evert (29), Monica Seles (25) şi Justine Henin (24). Poloneza, care a venit la Paris în forma vieţii sale, după ce a câştigat turneele WTA 1.000 de la Madrid şi Roma, a ajuns la 19 succese consecutive pe zgură în acest an, cea mai lungă serie din cariera sa.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek, "supraviețuitoarea"! E prima din istoria Roland Garros care reușește așa ceva

La ediţia din acest an a turneului din capitala Franţei, Iga Swiatek a fost în mare dificultate în turul al doilea în faţa japonezei Naomi Osaka, fost lider mondial. Nipona a avut o minge de meci pe propriul serviciu la scorul de 5-4, însă nu a putut profita de ea, iar Swiatek a întors soarta acelui meci, impunându-se cu 7-6 (1), 1-6, 7-5, după exact trei ore de joc.
Pentru a patra oară de când a fost publicat clasamentul WTA, în 1975, numărul 1 mondial a salvat mingi de meci pentru a-și asigura un titlu de Grand Slam la simplu feminin. Totuși, niciodată în istoria Roland Garros nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum, celelalte trei astfel de reușite fiind obținute de Navratilova (US Open 1986), Capriati (Australian Open 2002) și Serena Williams (Australian Open 2003).
Important de precizat este faptul că Iga Swiatek a devenit doar a doua jucătoare de la Justine Henin în 2005 și a patra femeie din Era Open care câștigă Roland Garros după ce a salvat o minge de meci. În 2001, Barbora Krejcikova reușea aceeași performanță, salvând o minge de meci în drumul spre trofeu în semifinale, împotriva Mariei Sakkari.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo