Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek – Paolini, finală "80% poloneză" la Roland Garros! Ce nu știai despre surpriza turneului, Jasmine

Irina Aldea

Actualizat 06/06/2024 la 20:37 GMT+3

Iga Swiatek – Jasmine Paolini e marea finală feminină de la Roland Garros 2024. Sportiva din Italia are un trecut interesant și niște origini și mai intrigante, vorbind la perfecție limba poloneză. În cazul meciului de sâmbătă s-ar putea discuta despre un eventual "Poland Garros" dacă privim înspre italiancă.

Jasmine Paolini "a zburat" spre finala de la Roland Garros! Mirra Andreeva, fără replică

Jasmine Paolini și-a continuat parcursul de vis la Roland Garros și s-a calificat în marea finală feminină, programată sâmbătă la Paris. La 28 de ani, italianca se află în premieră într-o finală de turneu de Grand Slam, iar pentru marele trofeu se va lupta cu Iga Swiatek, triplă câștigătoare în capitala Franței.
Casa Pariurilor, Roland Garros 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Paolini a trecut în semifinale de Mirra Andreeva, cedând doar patru game-uri. Pe parcursul turneului, italianca le-a învins pe Saville, Baptiste, Andreescu, Avanesyan, Rybakina și andreeva, cedând trei seturi. Paolini și Swiatek s-au înfruntat de două ori până acum în circuit, în 2018 și 2022, iar poloneza s-a impus de fiecare dată în minimum de seturi. Doar șase game-uri i-a cedat Swiatek italiencei în cele două înfruntări directe disputate până acum.
CITEȘTE ȘI:

poland garros? Swiatek – Paolini, finală "80% poloneză" la Paris

Jasmine Paolini are o poveste de-a dreptul interesantă. Tatăl ei este italian, iar mama lui Jasmine este ganezo-poloneză. Paolini s-a născut în Castelnuovo di Garfagnana, Lucca, în Italia, în urmă cu 28 de ani, și a crescut jucând pe terenurile de zgură din Toscana. Până la vârsta adolescenței, Jasmine nu a luat contact cu o altă suprafață de joc în afară de zgură, iar la Roland Garros am putut primi o mulțime de confirmări în acest sens.
De altfel, Jasmine Paolini nu a jucat niciun turneu pe teren dur până la vârsta adolescenței: "Cred că prima dată când am jucat într-un turneu pe hard a fost poate când aveam 14 ani", a declarat Paolini în cadrul WTA Insider Podcast. "Înainte, poate că am exersat de câteva ori la Centrul Național de Tenis pe hard. În Italia este un pic mai bine acum, dar înainte, în regiunea noastră din Toscana, nu prea existau terenuri pe hard", spunea nu demult câștigătoarea turneului WTA 1000 de la Dubai.
La începutul acestui an, Iga Swiatek a câștigat Doha, iar Paolini s-a impus la Dubai, iar fanii au glumit pe rețelele de socializare despre o "dominație poloneză" în circuit.
Un reporter polonez a întrebat-o pe Jasmine despre originile ei și a fost uluit să afle că italianca vorbește fluent limba poloneză: "Când eram mică, mama mea îmi vorbea în poloneză. Acum pot vorbi în poloneză, dar câteodaăt uit anumite cuvinte. De exemplu, cu Magdalena Frech vorbesc în poloneză și mereu îi spun să vorbească mai rar pentru că uneori aș vrea să spun ceva în poloneză și spun de fapt în engleză (râde). Creierul meu este mult prea aglomerat cu atât de multe limbi diferite".
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră platformă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo