Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev nu se exclude din calcule pentru câștigarea Roland Garros, dar "pune" o condiție clară

Nicu Savin

Actualizat 16/04/2023 la 12:31 GMT+3

Daniil Medvedev a avut un sezon excelent până acum, dar în sezonul de zgură rusul nu se numără printre favoriți la cele mai importante competiții. Totuși, acesta insistă că ar putea avea șansa sa la Roland Garros, mai ales dacă Rafa Nadal și Novak Djokovic nu vor ajunge la Paris în formă optimă și vor fi eliminați prematur.

Holger Rune, victorie cu Daniil Medvedev la Monte Carlo! Danezul, succes în 2 seturi

Daniil Medvedev și-a regăsit forma, după un 2022 mai slab, iar în prima treime a acestui sezon a cucerit 4 trofee, la Rotterdam, Doha, Dubai și Miami. Rusul și-a îndreptat apoi atenția către sezonul de zgură, dar fără mari așteptări, recunoscând că nu-i place deloc să joace pe cea mai lentă suprafață din tenis.
Totuși, Medvedev a arătat nesperat de bine la Monte Carlo, unde a trecut în primele două meciuri de Lorenzo Sonego și Alexander Zverev, înainte de a fi eliminat în sferturi de Holger Rune, danezul care va juca azi finala. Evident, toții jucătorii de top au ca obiectiv principal în perioada următoare Grand Slam-ul de la Roland Garros.

Daniil Medvedev, convins că poate avea o șansă în plus la Roland Garros, dacă Djokovic și Nadal nu vor fi în formă

Medvedev nu-și face mari iluzii că poate triumfa la Paris, dar a recunoscut că în anumite circumstanțe ar putea avea șansa sa. În primul rând mai are mult timp pentru a-și perfecta jocul pe zgură, iar perioadele dificile traversate de Rafa Nadal și Novak Djokovic ar putea fi un element esențial. Rafa nu a mai jucat de la Australian Open și nu va participa nici la Barcelona, astfel că există multe semne de întrebare despre starea sa fizică, iar Djokovic a părut foarte ruginit la Monte Carlo, fiind învins de Musetti în optimi, deci e clar că mai are nevoie de timp pentru a se acomoda cu zgura.
Medvedev a recunoscut că dacă cei doi titani vor avea probleme la Roland Garros și vor fi eliminați înainte de semifinale, iar el va fi acolo, șansele sale la cucerirea trofeului vor crește considerabil.
"Ceea ce se întâmplă cu Novak și Rafa nu schimbă nimic pentru mine. Dar dacă joc bine, ajung în semifinale la Roland Garros și acolo văd că nu există Rafa sau Novak, atunci va fi ceva diferit. Dar Rafa este mai jos în clasament acum, așa că l-aș putea întâlni mai devreme în turneu. Deocamdată, cred că Rafa va fi la Roland Garros, dar eu nu sunt în corpul lui, nu pot vorbi în numele lui. Dar va fi favoritul, chiar dacă nu a juat niciun meci pe zgură până acum. A câștigat de 14 ori dacă nu mă înșel! Dacă ajung departe în turneu, va fi mai ușor dacă cei doi jucători care au câștigat 44 de turnee de Grand Slam nu sunt acolo", a spus Medvedev într-o conferință de presă, citat de welovetennis.fr.
Săptămâna viitoare, Daniil Medvedev și-a luat o pauză, acuzând ușoare probleme medicale, astfel că revenirea sa pe teren va avea loc la Mastersul de la Madrid, programat în perioada 26 aprilie - 7 mai. Toate meciurile competiției din capitala Spaniei vor fi în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo